Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Ledova_Kralovna Kuchařka: Ledova_Kralovna

Doba přípravy: 40minut 5 porcí Omáčky 7 názorů

Suroviny

1 smetana na šlehání Kunín
máslo
hladká mouka
kopr
cukr
sůl
ocet
mléko
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si uděláme jíšku z hladké mouky a až začne mírně růžovět, přilijeme mléko a smetanu a necháme 5 minut povařit.

  2. Přidáme dle chuti sůl, cukr.

  3. Poté si do bílého základu dáme kopr a zase necháme tak 5 minut povařit.

  4. Ke konci přidáme 3 lžíčky octa a zamícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo uvařenými bramborami.

Poznámka

Omáčka mi přijde vážně sametová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Koprová omáčka co pohladí na jazyku

  • popoluska340 popoluska340

    Marta CHladkova diky za super informaciu,o tej kyslej smotane.Jasom celiaticka+ nemozem nic mliecne a zo sojoveho mlieka koprovka nic moc.V nedelu vyskusam s tou smotanou.Koprovku som nejedla au dobrych par rokov.

    Odpovědět

  • jurajrozsa@gmail.com jurajrozsa@gmail.com

    Simona Skolakova::-O:-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Ledova_Kralovna: ... nebo mražený :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Marta Chládková Marta Chládková(neregistrovaný)

    Omáčka musí být super!
    Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!:-(),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
    Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou:-)!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
    Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
    Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
    Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!:-))

    Odpovědět

  • Tak kopr dá každý jaký má rád ;-)
    Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc se mi nelíbí popsaný postup a taky není zmínka,;-) kdy se přidává ocet a zda je kopr sterilovaný nebo čerstvý;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: koprová omáčka se smetanou koprová omáčka se zakysanou smetanou koprová omáčka ze zakysané smetany kdy se pridava ocet do omacek koprova omacka s uzenym levná koprová omáčka uzený hovězí jazyk s koprovou omackou pikantní koprová omáčka koprová omáčka s uzeným masem a smetanou koprovka se zakysanou smetanou koprová omáčka s vepřovým masem ohnivý kuře koprovka koprová omáčka recept koprovka ze zmraženého kopru koprová omáčka se zakysanou smetana koprovka zakysaná smetana recept na koprovou o,áčku koprovaomačkasezakysanou smetanou uzeny jazyk s koprovou omáčkou studená omáčka k uzenému jazyku

Zapomněl/a jsem heslo