Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 9. 2015 18:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 907 kJ / 456 kcal
Bílkoviny19,44 g
Tuky24,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy39,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčka mi přijde vážně sametová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

2. 6. 2022 11:49

Dělám téměř stejně. Omáčka je jednoduchá, rychlá a dobrá :yes: ..přidávám foto..:-K

popoluska340 popoluska340

30. 9. 2015 10:58

Marta CHladkova diky za super informaciu,o tej kyslej smotane.Jasom celiaticka+ nemozem nic mliecne a zo sojoveho mlieka koprovka nic moc.V nedelu vyskusam s tou smotanou.Koprovku som nejedla au dobrych par rokov.

jurajrozsa@gmail.com jurajrozsa@gmail.com

25. 9. 2015 19:22

Simona Skolakova::-O:-O

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 9. 2015 08:28

Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý;-)

Navir Navir

24. 9. 2015 20:56

Ledova_Kralovna: ... nebo mražený :-D:-D:-D

Marta Chládková

24. 9. 2015 20:26

Omáčka musí být super!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!:-(),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou:-)!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!:-))

Ledova_Kralovna Ledova_Kralovna

24. 9. 2015 20:03

Tak kopr dá každý jaký má rád ;-)
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 9. 2015 19:42

Moc se mi nelíbí popsaný postup a taky není zmínka,;-) kdy se přidává ocet a zda je kopr sterilovaný nebo čerstvý;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka se smetanou koprová omáčka se zakysanou smetanou koprová omáčka ze zakysané smetany koprova omacka s uzenym kdy se pridava ocet do omacek levná koprová omáčka do jakých omáček se přidává zakysaná smetana uzený hovězí jazyk s koprovou omackou pikantní koprová omáčka koprová omáčka recept koprová omáčka s uzeným masem a smetanou koprovka se zakysanou smetanou koprová omáčka s vepřovým masem koprova omacka s uzenym masem koprová omacka ze zakysane koprová omáčka s s uzenym koprová omáčka ze zmrazeného kopru ohnivý kuře koprovka koprovka ze zmraženého kopru koprová omáčka se zakysanou smetana

Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, kopr, cukr, sůl, ocet, mléko

TopRecepty.cz

Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBkL