Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 976 kJ / 4 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,68 g |
| Tuky | 189,34 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 583,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Mezitím si připravte náplň:
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20 g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Krok 3: Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Krok 5: Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Moje poznámka
Mrkvovo-ořechové buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0EDV
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 1 minutou
Gulášová polévka
o.d před 1 minutou
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 16 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 19 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Tématické fráze:
ořechová buchta,
mrkvový buchta,
mrkvové buchty,
ořechové buchty,
buchty s mrkvovou naplni,
mrkvovo ořechová bábovka,
mrkvovo ořechový dort,
buchta s ořechy,
mrkvové buchta,
ořechová náplň do buchet,
mrkvovoorechova buchta,
buchty z domácí pekárny,
mrkvovo ořechové řezy,
buchta s mrkví,
mrkvova napln do buchet,
mrkvovo-orechove rezy,
ořechová buchta do pekárny,
mrkvovo-ořechová bábovka,
ořechová buchta z pekárny,
mrkvovo ořechový koláč
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
sůl,
cukr moučkový,
mrkev,
cukr krupice,
šťáva citronová,
mléko,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
piškoty dětské
Komentáře (19)