Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou

Suroviny 4 porce

200 g flíčků
100 g libovější uzené slaniny
200 g hříbků (čerstvých nebo mražených)
100 g zelených listů kapusty
1 cibule
100 ml smetany ke šlehání
1 vejce
2 lžíce směsi "Francouzské brambory" Kotányi
1 lžíce houbového koření
1 lžíce sušené zeleninové směsi (vegeta, podravka...nejlépe domácí)
pepř
sůl
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Flíčky uvaříme doměkka dle návodu na obalu (ideálně je vaříme ve vroucím masovém vývaru), trochu promastíme a necháme vychladnout.

  2. V hlubší pánvi roztopíme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a když se začne barvit, přidáme kostičky libové slaniny.

  3. Orestujeme dozlatova a přidáme hříbky.

  4. Čerstvé necháme změknout, mražené rozehřejeme, vydusíme přebytečnou tekutinu a orestujeme.

  5. Přidáme na nudličky pokrájené kapustové listy a necháme je zavadnout.

  6. Vydatně dochutíme solí, pepřem, sušenou zeleninovou směsí a houbovým kořením (případně mletými sušenými houbami).

  7. Vařené fleky smícháme s houbovou směsí.

  8. V čase, kdy ostatní suroviny chladnou, smícháme smetanu, směs na francouzské brambory a vejce a dobře prošleháme.

  9. Smetanovou směs přidáme k vychladlým flekům s houbami a dobře promícháme.

  10. Zapékací misku vytřeme olejem, navrstvíme směs, uhladíme povrch a zapékáme při 200°C půl hodiny.

Komentáře k receptu Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou

  • nofrona nofrona

  • rebeka rebeka

    krásný recept, asi brzy zrealizuji;-) jenom nevím, zda to půjde..:-S hříbky mám jen sušené:-S

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělé :yes::-D milujeme těstoviny s houbami:-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Pěkný recept a ty fotky - nádhera! :-p:-):yes:+

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-K:-Kparádní fleky:yes::yes:V sobotu jsem dělala zapečené těstoviny s uzeným-klasika- a tak by mě tahle kombinace mohla nakopnout k experimentu...škoda,že je tu až teď:-(( ....no,uložím a vyzkouším:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V podstatě dělám stejně, ale nedávám šlehačku, ale normální smetanu a někdy ji smíchám se zakysankou;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Parádní dobrůtka,která bude po zaležení dobrá i po studenu;-)Mňam:-p+:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: flíčky s houbami zapecene testoviny s hribky těstoviny zapečené s houbami a slaninou zapecene flícky s bramborem kapustové flíčky zapečené hříbky kapusta recepty flíčky s uzeninou flíčky s houbama kapusta recept zapečené flíčky s houbami recepty z kapusty zapečené těstoviny s uzeným a houbami zapečené těstoviny se sušenými houbami zapečené brambory se sušenými houbami flíčky z houbami flíčky se sušenými houbami fleky s houbami sušenými flíčky s houbami sušenými fleky ze sušených hříbků