Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

Suroviny 1 porce

210 ml vody
1 lžíce olivového oleje
350 g pšeničná chlebová mouka
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
1 lžička sušeného droždí
2 lžíce sušené šalvěje
2 stroužky česneku
olivový olej na potření
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl).

  2. Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.

  3. Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.

  4. Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.

  5. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.

  6. Pečeme 25-30 minut.

Poznámka od kuchařky

Z magazínu Albert.

Komentáře k receptu Focaccia se šalvějí z domácí pekárny

  • mysulka mysulka

    :yes: ta vypadá úžasně;-):yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Mmm, s tím lilkem bych si dala hned :-p

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-O:-OMoc pěkné:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nemám slov.:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...;-)
    Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce. :-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    :-p:yes:a k tomu ten lilek určitě pásl,že?

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše...;-) Díky, díky, jsi zlato. :-K

    Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla ;-). Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
    Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
    Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
    Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci

    Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...;-)
    Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
    Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím. ;-):-8

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Elizo, DP - tvoje nová kámoška?:-);-)
    Máš to moc pěkné a fotky jako vždy:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilek;-)dělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváči;-)tak to je dokonalá symbióza;-):yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. :-) Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre. :yes::-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    Eli, povedlo se Ti to opravdu nádherně:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia fokacio focaccia recept foccacia z domácí pekárny foccacia video postup domácí foccacia foccacia domácí pekárna recepty pro domácí pekárnu domácí focacia recept focaccia fokacia focacio recept na focaccia foccacia v domácí pekárně focaccia recept na plech focaca šalvěj recepty foccacia se šalvěji