Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,59 g |
Tuky | 17,76 g |
Vláknina | 13,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 265,97 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2024 21:34
Je moc dobrá, měkká a nadýchaná
24. 10. 2010 20:11
ta vypadá úžasně
24. 10. 2010 08:33
Mmm, s tím lilkem bych si dala hned
23. 10. 2010 23:46
Moc pěkné+
23. 10. 2010 22:26
Nemám slov.
23. 10. 2010 21:12
Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
23. 10. 2010 21:06
a k tomu ten lilek určitě pásl,že?
23. 10. 2010 20:56
Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum.
23. 10. 2010 19:58
Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše... Díky, díky, jsi zlato.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
23. 10. 2010 19:51
Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
23. 10. 2010 19:38
Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
23. 10. 2010 19:30
23. 10. 2010 19:16
Elizo, DP - tvoje nová kámoška?
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
23. 10. 2010 19:11
Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilekdělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváčitak to je dokonalá symbióza
23. 10. 2010 19:10
Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 1 minutou
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 4 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 5 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 6 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 7 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 7 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Francouzské brambory - jak je připravit podle oblíbených receptů. Jaké použít brambory, co k nim přidat a jak vše zapéct
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Francouzské madlenky jsou sušenky z piškotového těsta: Poradíme vám, jak je upéct
Další recepty
Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia fokacio focaccia recept foccacia z domácí pekárny foccacia video postup domácí foccacia foccacia domácí pekárna recepty pro domácí pekárnu domácí focacia recept focaccia fokacia focacio recept na focaccia foccacia v domácí pekárně focaccia recept na plech focaca šalvěj recepty foccacia se šalvěji
Suroviny: voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr krupice, droždí sušené, šalvěj sušená, česnek, olej olivový, sůl hrubozrnná
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
25 názorů