Smetanové lišky v nudlích

Houby Doba přípravy: 15 minut 19 názorů

Houby Doba přípravy: 15 minut 19 názorů

Suroviny 2 porce

10 dkg čerstvých hub (Liška obecná)
máslo
2 dcl smetany ke šlehání
široké nudle
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení.

  2. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.

  3. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky.
    Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut.
    Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin.

  4. Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle.
    Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích.
    Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat.

    Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. „nebe v hubě“.

Poznámka od kuchařky

... a je po liškách :)

Komentáře k receptu Smetanové lišky v nudlích

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smetanová omáčka z lišek recepty z hub lišek pokrmy z lišek jak připravit lišky lišky na smetaně smetanová omáčka s liškami pokrmy z lisky obecne pokrmy z hub lišek pokrm z lišek lisky na kmine lišky ve smetanové omáčce recepty z hub lišky recepty z lišky obecné recept z lišek široké nudle recept liska obecna recept omacka z cerstvych lisek recepty z hub - lišky metanová omáčka z z lišek liška obecná pokrmy