Slepičí polévka s noky
Jedna z nejoblíbenějších polévek v každém ročním období, je polévka slepičí. Její přípravu díky velmi podrobně popsanému postupu zvládnou i naprostí začátečníci. Silný zlatavý, voňavý vývar doplňuje spousta masa, zeleniny a také vařené nočky.
Suroviny pro 9 porcí
9porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,59 g |
| Tuky | 18,86 g |
| Vláknina | 1,54 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 912 mg |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 6,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici rozporcujeme, opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a hrnec postavíme na zdroj tepla.
Krok 2: Mezitím očistíme kořenovou zeleninu, oloupeme česnek, taktéž cibuli na které ale ponecháme spodní hnědou slupku. Všechnu zeleninu a libeček opláchneme vodou, cibuli i zeleninu překrojíme napůl.
Krok 3: Když nám voda v hrnci zavaří, příkon tepla snížíme, sebereme shora pěnu, přidáme sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a libeček. Necháme dále velmi pozvolna vařit, spíše táhnout, až je maso měkké.
Krok 4: Po dobu vaření si můžeme připravit noky. Do mísy vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, sůl, vše prošleháme a pak přidáme polohrubou mouku. Vše smícháme a vytvoříme hustější těstíčko. Množství mouky dáme podle potřeby.
Krok 5: Noky zavařujeme do vařící osolené vody přes tzv. haluškovač, opatrně je podebereme ode dna a pozvolna vaříme přibližně 5 minut. Pak je vyjmeme do studené vody, scedíme a necháme okapat.
Krok 6: Když je slepičí maso měkké, tak vývar přes hustý cedník scedíme do jiného hrnce, přidáme k němu oblíbenou nakrájenou směs polévkové zeleniny a necháme ji ještě chvíli pozvolna vařit, než změkne.
Krok 7: Slepičí maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky a přidáme k vývaru. Taktéž přidáme i noky, aby se prohřály. Nakonec ještě do polévky dáme nasekanou petrželku a polévku odstavíme.
Zveřejněno 16. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepičí polévka s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkx5
Moje poznámka
Slepičí polévka s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkx5
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 9 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 12 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 13 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 4 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 8 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 8 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 10 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 10 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 10 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 11 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 11 hodinami
Tématické fráze:
nočky do polévky,
polévkové noky,
noky do polívky,
polévkové noky recept,
nočky do polévky recept,
noky recept,
recept na polévkové noky,
polévka z bujónu,
noky,
recept na nočky do polévky,
vajíčkové noky,
polívkové noky,
polévkové nočky,
zavařka do polévky,
polévka s nocky,
vajickova polivka,
slepičí,
recept noky polévkové,
nok do polévky,
polivka s noky
Suroviny:
slepice,
voda,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
cibule,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
libeček čerstvý,
polévková zelenina,
petrželka,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (2)