Medvědí česnek v ochuceném oleji
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nápad mám od kamarádky, která tvrdí, že ji takto naložená směs vydrží celý rok. Takže jsem to na části své úrody zkusila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 00:40
Milka: Dík za tip ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
5. 5. 2016 19:46
Milka: Nie je to zlý nápad.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
5. 5. 2016 19:35
Ja som rozpustila domácu bravčovú masť /sádlo/, do ktorej som dala na jemno nasekaný medvedí cesnak. Držím v chladničke. Vynikajúce natrieť na chlebík, položiť kúsok syra, prípadne nejakú zeleninku a pochútka je hotová.
4. 5. 2016 20:15
chocolate: pažitku v žádném případě nesuším, bylinkový olej dělám a jsem spokojená, s mraženými bylinkami taktéž. Ano, jasně že jsou lepší čerstvé, leč jako náhrada než jsou k dispozici čerstvé, stačí.
4. 5. 2016 19:16
A ma to jeste nejakou chut po case? Jen se ptam, zkusenost mam jen s mrazenym, ktery stal za houby a kupovanym susenym, coz bylo o nicem. Asi jako susena pazitka
.
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
4. 5. 2016 18:28
casino: jo do jednoho vzorku jo, proč. Mně medvěd pod okny neroste, mám problém ho sehnat. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost. Většina je v mrazáku, něco jsem dala do oleje, pesto sem nedělala.
4. 5. 2016 18:00
casino: tak jsme na tom stejně![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 5. 2016 17:52
maris:
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
4. 5. 2016 14:18
Já jsem také pro okamžitou spotřebu - tedy jak je venku (česnek), jinak to už není ono .
4. 5. 2016 13:52
maris: s tím souhlasím, zkusila jsem pesto a mě nechutnalo, udělat a spotřebovat, neskladovat
4. 5. 2016 13:12
Já jsem po mnohaletém experimentování s medvědím česnekem došla k názoru, že nejlepší je čerstvý, maximálně udělám pesto k rychlé spotřebě, jinak už se nesnažím ho nějak uchovat a těším se na další úrodu čerstvého![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 5. 2016 12:32
spagetka: jasně, že to máš jinak
Základem ale vždycky budou bylinky v oleji se solí....letos plánuji udělat znovu
![:-Q :-Q](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/3.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
4. 5. 2016 12:30
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
4. 5. 2016 12:19
cathleen: no vidíš jaký jsem sklerotik? ![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
, ale mám ho trošku jinak, medvěda + další koření
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 5. 2016 12:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medvědí česnek recepty olej z medvědího česneku jak sušit medvědí česnek olej s medvědím česnekem recepty s medvědím česnekem medvědí česnek recept medvědí česnek jak ho uchovat jak nejlépe uchovat medvědí česnek naložený medvědí česnek recepty z medvědího česneku medvědí česnek olej recept na medvědí česnek medvědí česnek do mrazáku olej s medvědího česneku medvědí česnek jak uchovat recept na medvědí česnek s olejem a soli jak uchovat medvědi česnek jak uchovat pesto z medvědího česneku nakládání medvědího česneku rozmarýn v česnek v oleji
Suroviny: česnek mědvědí, olej, koření, sůl
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
15 názorů