Medvědí česnek v ochuceném oleji
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Postup přípravy
Krok 1: Listy česneku očistíme a nasekáme nadrobno.
Krok 2: Olej osolíme a případně dáme další koření dle toho, jaký olej chceme mít.
Krok 3: Na dno skleničky nejprve nalijeme trochu oleje, nacpeme česnek a hodně stlačujeme. Zalijeme olejem, zmáčkneme tak, abychom vytlačili všechen vzduch.
Krok 4: Zatížíme např. špejlemi a ještě přelijeme olejem. Uskladníme nejlépe v ledničce.
Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.
Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.
Zveřejněno 4. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
Moje poznámka
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 1 minutou
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
langerka před 49 minutami
Chorvatská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 4 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 5 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy před 19 hodinami
Jablečné sušenky nejen na výlet
Merylas před 20 hodinami
Rychlý špekáčkový salát
Jan Nemec před 20 hodinami
Mléčná ovesná kaše
Merylas před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Sahula před 21 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
olej z medvědího česneku,
jak sušit medvědí česnek,
olej s medvědím česnekem,
recepty s medvědím česnekem,
medvědí česnek recept,
medvědí česnek jak ho uchovat,
jak nejlépe uchovat medvědí česnek,
naložený medvědí česnek,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek olej,
recept na medvědí česnek,
medvědí česnek do mrazáku,
olej s medvědího česneku,
medvědí česnek jak uchovat,
recept na medvědí česnek s olejem a soli,
jak uchovat medvědi česnek,
jak uchovat pesto z medvědího česneku,
nakládání medvědího česneku,
rozmarýn v česnek v oleji
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej,
koření,
sůl
Komentáře (15)