Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí česnek v ochuceném oleji

Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 5. 2016 11:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nápad mám od kamarádky, která tvrdí, že ji takto naložená směs vydrží celý rok. Takže jsem to na části své úrody zkusila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

6. 5. 2016 00:40

Milka: Dík za tip :yes::yes:

tejaja tejaja

5. 5. 2016 19:46

Milka: Nie je to zlý nápad. :yes:

Milka

5. 5. 2016 19:35

Ja som rozpustila domácu bravčovú masť /sádlo/, do ktorej som dala na jemno nasekaný medvedí cesnak. Držím v chladničke. Vynikajúce natrieť na chlebík, položiť kúsok syra, prípadne nejakú zeleninku a pochútka je hotová.

spagetka spagetka

4. 5. 2016 20:15

chocolate: pažitku v žádném případě nesuším, bylinkový olej dělám a jsem spokojená, s mraženými bylinkami taktéž. Ano, jasně že jsou lepší čerstvé, leč jako náhrada než jsou k dispozici čerstvé, stačí.

chocolate chocolate

4. 5. 2016 19:16

A ma to jeste nejakou chut po case? Jen se ptam, zkusenost mam jen s mrazenym, ktery stal za houby a kupovanym susenym, coz bylo o nicem. Asi jako susena pazitka;-).
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.

spagetka spagetka

4. 5. 2016 18:28

casino: jo do jednoho vzorku jo, proč. Mně medvěd pod okny neroste, mám problém ho sehnat. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost. Většina je v mrazáku, něco jsem dala do oleje, pesto sem nedělala.

maris maris

4. 5. 2016 18:00

casino: tak jsme na tom stejně;-):-)

casino casino

4. 5. 2016 17:52

maris:
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto";-)
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...;-(
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země:-)

spagetka:
Fakt jste tam dala kari:-?

Jana Pá

4. 5. 2016 14:18

Já jsem také pro okamžitou spotřebu - tedy jak je venku (česnek), jinak to už není ono .

Jajajajaapaja

4. 5. 2016 13:52

maris: s tím souhlasím, zkusila jsem pesto a mě nechutnalo, udělat a spotřebovat, neskladovat

maris maris

4. 5. 2016 13:12

Já jsem po mnohaletém experimentování s medvědím česnekem došla k názoru, že nejlepší je čerstvý, maximálně udělám pesto k rychlé spotřebě, jinak už se nesnažím ho nějak uchovat a těším se na další úrodu čerstvého;-):-)

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 5. 2016 12:32

spagetka: jasně, že to máš jinak:-Q Základem ale vždycky budou bylinky v oleji se solí....letos plánuji udělat znovu:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2016 12:30

:yes::yes::yes:

spagetka spagetka

4. 5. 2016 12:19

cathleen: no vidíš jaký jsem sklerotik? :-O:-O:-O:-O , ale mám ho trošku jinak, medvěda + další koření;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 5. 2016 12:07

Spagi, už vloni v červenci ses na to chystala ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medvědí česnek recepty olej z medvědího česneku jak sušit medvědí česnek olej s medvědím česnekem recepty s medvědím česnekem medvědí česnek recept medvědí česnek jak ho uchovat jak nejlépe uchovat medvědí česnek naložený medvědí česnek recepty z medvědího česneku medvědí česnek olej recept na medvědí česnek medvědí česnek do mrazáku olej s medvědího česneku medvědí česnek jak uchovat recept na medvědí česnek s olejem a soli jak uchovat medvědi česnek jak uchovat pesto z medvědího česneku nakládání medvědího česneku rozmarýn v česnek v oleji

Suroviny: česnek mědvědí, olej, koření, sůl

TopRecepty.cz

Medvědí česnek v ochuceném oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrO5