Barcelonský jablečný závin

jabl.ko Kuchařka: jabl.ko

Moučníky , Záviny, rolády 6 názorů

Suroviny

Těsto:
1 lžička skořice
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce cukru
4 lžíce kukuřičné mouky
4 vejce
40 g strouhaných mandlí
Náplň:
500 g jablek
1 lžička skořice
100 g cukru
2 lžíce citronové šťávy
200 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.

  2. Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.

  3. Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.

  4. Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.

  5. Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.

Poznámka

Recept jsem našla v Blesku.

Na původní fotce těsto vypadá úplně jinak, mi z toho vyšla spíše roláda :-) ale chuťově to bylo i tak vynikající!!! :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Barcelonský jablečný závin

  • Nadja Nadja

    :-* Vpodstatě je to piškotová roláda plněná syrovými jablky místo krému nebo marmelády.
    V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila. ;-)

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko(autorka receptu)

    Kvety: já dávala smetanu tekutou, jen jsem ji nalila do jablek a zamíchala. A jablka jsem asi 2/3 nastrouhala na struhadle na hrubo a 1/3 jsem nakrájela, aby to líp vypadalo na řezu ;-)
    Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vadit :-)) Jinak kukuřičnou mouku používám na tortilly. ;-);-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá chutně;-)

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Nevím, jestli se dává smetana ušlehaná nebo tekutá. Ani na receptech v Blesku to není. A jablka píšete nastrouhat, ale na fotce vypadají spíše nakrájená na kousky? A ještě - prosím vás, jak chutná kukuřičná mouka, je to dobré? Chtěla bych ten závin zkusit, ale nevím, jestli si mám kvůli 4 lžícím do závinu koupit celý pytlík. Používáte ji i jinak?

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko(autorka receptu)

    spagetka: :yes::-))
    já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!! :-D;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Toto znám od mamky a obávám se, že o Barceloně neslyšela. Ale je to dobré, jen se tomu u nás říkalo Bozkovská jablíčkovka ;-):-p:yes:. jen si nejsem jistá, jestli to tu není, každopádně k vyzkoušení doporučuju

    Odpovědět

Tématické fráze: závin z kukuřičné mouky jablečný závin ze smetany závin z kypřícího prášku kukuřičný závin jablečný jablečný ko jablečný zavin se smetanou směs na jablečný závin jablečný závin z kypřícího prášku těsto na jabl. závin těsto na jabl.závin barcelosky jablkovy zavin strudl z kukuricne mouky jablkovy zavin z kukuřične mouky makový závin z kypřícího prášku barcelonsky strudl štrůdl recept jablečný závin barcelonsme řezy recept jablečný závin smetana koupit závin

Zapomněl/a jsem heslo