

Barcelonský jablečný závin
Suroviny
- Těsto:
- 1 lžička skořice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce kukuřičné mouky
- 4 vejce
- 40 g strouhaných mandlí
- Náplň:
- 500 g jablek
- 1 lžička skořice
- 100 g cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v Blesku.
Na původní fotce těsto vypadá úplně jinak, mi z toho vyšla spíše roláda :-) ale chuťově to bylo i tak vynikající!!! :-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Barcelonský jablečný závin
-
Vpodstatě je to piškotová roláda plněná syrovými jablky místo krému nebo marmelády.
V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila. -
Kvety: já dávala smetanu tekutou, jen jsem ji nalila do jablek a zamíchala. A jablka jsem asi 2/3 nastrouhala na struhadle na hrubo a 1/3 jsem nakrájela, aby to líp vypadalo na řezu
Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vaditJinak kukuřičnou mouku používám na tortilly.
-
vypadá chutně
-
Nevím, jestli se dává smetana ušlehaná nebo tekutá. Ani na receptech v Blesku to není. A jablka píšete nastrouhat, ale na fotce vypadají spíše nakrájená na kousky? A ještě - prosím vás, jak chutná kukuřičná mouka, je to dobré? Chtěla bych ten závin zkusit, ale nevím, jestli si mám kvůli 4 lžícím do závinu koupit celý pytlík. Používáte ji i jinak?
-
spagetka:
já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!! -
Toto znám od mamky a obávám se, že o Barceloně neslyšela. Ale je to dobré, jen se tomu u nás říkalo Bozkovská jablíčkovka
. jen si nejsem jistá, jestli to tu není, každopádně k vyzkoušení doporučuju