Domácí rychlé máslo

keksik Kuchařka: keksik

Doba přípravy: 20-30 min. Ostatní 12 názorů

Suroviny

2 smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smetany si nalijeme do robotu a necháme mixovat dokud se smetana nesrazí.

  2. Po sražení smetany se vytvoří hustá hmota, z té pak přes sítko protlačíme vodu a dáme zabalenou v pečicím papíru na 1 hod do lednice.

Poznámka

Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rychlé máslo

  • leger77 leger77

  • eva hubova eva hubova

  • keksik keksik(autor receptu)

    senky: to bude asi náhoda :-)) poradila ho kamarádka ... :-D
    Jamie je moc šikovný!!

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Montanka: ;-) při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. :-p Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Nadja: stojí za vyzkoušení;-) u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • janana janana

    Nadja::-p a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky :-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek :-*:-*:-*:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Montanka Montanka

    tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Nadja: máme úplně stejné vzpomínky:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
    :-p Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
    U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
    Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.

    Odpovědět

  • senky senky

    Zdrojem je Jamie Oliver:-?:-?:-)) Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější;-):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci