Kyselé řízky

Severinka Kuchařka: Severinka

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

Vepřové maso(nejlépe z kýty)
hladká mouka
vejce
strouhánka
na smažení olej nebo sádlo
sáček deka
ocet
cibule
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky.

  2. Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova.

  3. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr.

  4. Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní.

    Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.

Poznámka

Včera jsme se o tom bavili na pokecu a ti kdo tam zrovna byli, to neznali. Byli jsme na oslavě narozenin a tam je zase měli, tak jsem se vyptala na recept a vyfotila Vám je jak vypadají hotové.

Vepřové maso se používá z kýty, proto, že není dobré aby tam bylo tučné, ve spojení s octem to pak není dobré.

A ještě jedna poznámka, ten nálev přecedíme, aby tam nebylo to koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 236 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselé řízky

  • zujali zujali

    To zní zajímavě :-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    vojta78: děkuji:-p:-p

    Odpovědět

  • vojta78 vojta78

    To zní moc dobře :yes:

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    pro mne zajímavý receptík nemám ráda pečenáče a jiné z ryby atd... ale řízečky miluji tak jsem zvědavá si myslím že mě to bude moc chutnat ještě to vydržet těch pár dní ,díky za receptík bodík letí :-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dada Dada(neregistrovaná)

    Jsou výborné poprvé jsem je jedla v Polsku na rodinné oslavě.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Ukládám a určitě vyzkouším :-O:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavá chuťovka;-):-p+:yes:určitě vyzkouším, to by nám doma chutnalo:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Toto jsou dobroty, ktere primo miluji.Ryby , houby, ci rizky, vse takto "nezdrave" pripravene, je fantasticke!!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • jirholu jirholu

    Takto naložené jsem jedla kapří řízky, byly výborné a úplně bez kostí :-O, takže vepřové řízky budou určitě dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • vladi vladi

    ;-)príma recept- znám jenom s rybami jako "pečenáče" , ale z vepř. to může být také moc dobré-vyzkouším.:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

  • Eliza Eliza

    Také ukládám!:-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    magdalenka: Ahoj,musím reagovat na ty pečenáče- předloni jsem naložila asi 4 velké kameňáky, přítel byl snaživý a nachytal cca 70 cejnů. Zkoušela jsi houbové? Vyslechli jsme to kdysi někde v hospodě a nemají chybu. :-p:-p:-p;-):-))

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    ještě jsem zapomněla, to deko se přecedí, aby bylo bez koření;-);-)připíšu to do receptu;-);-);-);-);-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: naložený kapr v kyselém nálevu sladko kysely nalev na pecenace z ryb kyselé řízky řízky v nálevu naložené houbové řízky nakládané kapri řízky obalený usmažený kapr, naložený do sladkokyselého nálevu vepřove řizky vkyselem nalevu nakládané řízky kysele naložené kapří řízky ryba v aspiku nakyselo babicovy dobroty 3.3.2013 kapří řízky rizky po polsku rizek v deku kysely rizek řízky z ryby rizky na kyselo rizky z kapra v sladko kyselem nalevu pečenače velke