Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky.
Krok 2: Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova.
Krok 3: Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr.
Krok 4: Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní.
Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.
Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.
Zveřejněno 3. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselé řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03Wy
Moje poznámka
Kyselé řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03Wy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
naložený kapr v kyselém nálevu,
sladko kysely nalev na pecenace z ryb,
kyselé řízky,
řízky v nálevu,
naložené houbové řízky,
nakládané kapri řízky,
obalený usmažený kapr, naložený do sladkokyselého nálevu,
vepřove řizky vkyselem nalevu,
nakládané řízky kysele,
naložené kapří řízky,
ryba v aspiku nakyselo,
babicovy dobroty 3.3.2013,
kapří řízky,
rizky po polsku,
rizek v deku,
kysely rizek,
řízky z ryby,
rizky na kyselo,
rizky z kapra v sladko kyselem nalevu,
pečenače velke
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
deko,
ocet,
cibule
Komentáře (19)