Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková buchta s tvarohem

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem fešák, prošívaná deka nebo himaláje. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 4,9 (112×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

15. 3. 2013 16:49

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 384 kJ / 6 784 kcal
Bílkoviny165,72 g
Tuky262,24 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 813 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy927,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchta je rychlá, jednoduchá a vždycky se po ní jenom zapráší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HladikovaPeta

14. 1. 2015 18:56

A bylo tam vše podle receptu?? :-O :-O To se mi opravdu nikdy nestalo a to ji dělám často :-(

Sára

14. 1. 2015 15:50

Mě se to vuuuuuubec nepovedlo :-(:-( bylo to moc tekuté myslela jsem že v troube to bude v pohode ale nic, škoda...

HladikovaPeta

13. 1. 2015 22:06

Jsem moc moc ráda, že vám buchta chutná :-) Zrovna teď jsem ji zase dopekla a tentokrát se mi povedly opravdu krásné obláčky, přidala jsem fotečku :-) K tomu tvarohu - u nás na maloměstečku ani tvaroh ve vaničce (ten řidší) není, nikdy jsem ho neměla, takže mě ani nenapadlo, že nějaký řidší je :-D Já používám klasický měkký tvaroh - v obalu podobně jako máslo :-) A obláčky - prostě různě nandám tvaroh na buchtu a jemně lžičkou přetahuji tmavší těsto do tvarohu - čím méně se to "zamíchá", tím hezčí to je :-)

michalkkaa

24. 11. 2014 18:55

At sem se snazila podle receptu,tak tvaroh byl hrozne tekuty a to jsem dala vse jak je psano

DAPO

19. 7. 2014 12:07

Jasně, že na všechny suroviny použiji jeden hrnek. Škoda, že jsem nevěděla jaký druh měkkého tvarohu používáte. A ten tvaroh promíchám s čím s těstem co je vespod na plechu? Je vidět, že je to šmouhaté, ale když ho posypu kakaem a prohrábnu tak také. A už jsem psala, že chuť je výborná, to je bez debat. :-))Příště dám tvaroh v kostce a prohrábnu ho s těstem. ´Díky za recept a za odpověď.:-)

spagetka spagetka

19. 7. 2014 11:40

DAPO: Tvaroh se nepromíchává s ničím, jen ho jakoby tou lžičkou prohrábnete, by vznikly ty obláčky - na druhé fotce je to velmi pěkně vidět. Jinak není dobré používat řídký tvaroh z vaničky, ale hustší ve staniolu. jinak každý tvaroh trošku klesne, ale ten řídký samozřejmě víc. Na chuť by to ale nemělo mít vliv.
Ingredience jsou jasné - použijete na vše stejný hrnek. Kakao, vejce, tvaroh je udán přesně

DAPO

19. 7. 2014 11:13

Tak mi všechen tvaroh klesl na dno a těsto se prodralo na vrch.:-O Ale i tak je už polovina spucnutá. Přesto, že se nepovedla jak je na obrázku, tak chutˇ je výborná.:-K

DAPO

18. 7. 2014 23:41

Zdravím, tak hodinu studuju s čím se ten tvaroh lžičkou promíchává. Nakonec jsem ho poprášila kakaem a promíchala. Jelikož tvaroh byl vaničkový, tak s hrnkem mléka vznikla kefíru podobná hmota:-((. Zahustila jsem ji vrchovatou lžící pudinku. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Co takhle upřesnit ingredience ;-)

aneri

16. 7. 2014 21:59

Dnes jsem ji dělala, byla za 15 min. v troubě, za půl hodiny upečená, za hodinu snědená, tím potvrzuji, chuťově skvělá.:yes:

HladikovaPeta

14. 7. 2014 20:25

Kama: Jéé tak to mám opravdu radost, že chutná! U nás je docela často - pořád... i když to samozřejmě střídáme, takhle je vždycky jedna z TOP10 :-D :-D

Kama

14. 7. 2014 18:18

Luxus :) jen se po ni zaprasilo, muj puvodni zamer, ze ji budu mit do prace vzal za sve, vsem hrozne chutnala :D

HladikovaPeta

20. 6. 2014 18:25

To jsem ráda, že buchta chutná;-):-):-K U nás ji děláme tak jednou za měsíc/jednou za dva měsíce a vždycky během jednoho dne zmizí :-D :-D

Bara

8. 2. 2014 09:38

Jelikož jsem neměla tolik tvarohu, tak jsem místo jednoho tvarohu dala jogurt florián stracatela, a i tak je výborná!:-) Super recept!:yes:

milan

10. 12. 2013 08:21

Aja:mela velky uspech:-p:-p:-p

Aja

4. 12. 2013 19:09

Je vynikajici, peceme ji uz po druhe a davam tri tvarohy... :-)):yes:

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta s tvarohem tvarohova buchta hrnková buchta buchta z tvarohu buchty s tvarohem tvarohová buchta na plech hrnková pečeme s tvarohem rychlé buchta s tvarohem a ovocem recept na buchtu s tvarohem peceni s tvarohem pečeme s tvarohem hrnková tvarohová buchta s ovocem buchta s tvarohem a jablky hrnková buchta s tvarohem a jablky hrnková tvarohová buchta buchta se svestkami a tvarohem buchta na plech s tvarohem buchta s jablky a tvarohem recepty s tvarohem recepty na pečení s tvarohem

Suroviny: cukr moučkový, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, mléko, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Hrnková buchta s tvarohem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xnx