Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévkový krém s řapíkatým celerem a brokolicí

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 381 kJ /
330 kcal
Bílkoviny28,38 g
Tuky3,00 g
Vláknina24,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy35,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stonky řapíkatého celeru omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na menší růžičky. Takto upravenou zeleninu dáme vařit do osolené vody. Krok 2: Zeleninový vývar zahustíme hraškou rozkvedlanou s vodou a ještě povaříme. Dochutíme kari kořením, zázvorem, bylinkami a pepřem. Krok 3: Ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s celozrnným pečivem. Ozdobíme zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Zveřejněno 26. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévkový krém s řapíkatým celerem a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/po7Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévkový krém s řapíkatým celerem a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/po7Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iljusa: kelímek už nemám, už je dávno pryč, jinak kupuji i Bio jogurt v zeleném kelímku z Penny, příště si ponechám a vyfotím, já ji kupuji, když dělám domácí lučinu, přidávám ji k Valašským jogurtům;-):-K
Chodím do Lídlu, Penny, Billy, Globusu, odněkud jsem ji měla:-K

varilamyskakasicku: Bio-zakysanka v Penny? Nebyl to bio-jogurt? Mohla bych prosím vidět obal, zda-li ho ještě máš? V zeleném kelímku je zakysaná smetana od Boni - ta má tuším 12% tuku, pak v zeleném kelímku je zakysanka od Valašského Kunína (není bio) a toť vše. Ostatní mají modrý (Boni- není bio), či modro-bílý kelímek (Madeta). Velmi mne to zajímá, která to byla. Díky

zizala:;-) zkus

varilamyskakasicku: Dík, vyzkouším :yes::-K

zizala: měla jsem hustou, teď kupuji v Peny Marketu nějakou Bio- zakysanku, v zeleném kelímku, stála v ní lžíce, ale přesto vše, přidala jsem k ní ještě dvě lžičky domácí lučiny, právě jsem ji vyndala z cedníku. Dělám ji každý týden. Ale šlahačku na dorty a moučníky dávám jen tu v prášku podle dr. Oetkera, ta mne ještě nezklamala nikdy;-):-K

varilamyskakasicku: ;-):yes: Název je nyní super :-) A tu zakysanku protlačit zdobičkou jsem ještě nezkoušela, musím někdy zrealizovat, to jsi měla nějakou hodně hustou smetanu? Já bych se bála, že nebude tak držet tvar :-8 Kterou na to kupuješ, pokud to není tajemství ;-)

zizala: Jaruš, název jsem upravila jinak a to bílé, to je zakysaná smetana, protlačená zdobičkou na krémy, nasnáším šlehačku ve spray, ta u nás nemá místo a nikdy jsem ji ještě nepoužila :-K:-)

petrzelka 27. 4. 2013 09:38
zizala: nic se netluče. Nejdřive vyzkoušejte a pak pište:-p

petrzelka 27. 4. 2013 09:35
Polévkový krém jsem udělala myško podle Tebe a jen mlaskáme. Ozdobila jsem taky zakysanou smetanou a chutná dětem i drahé polovičce.:-p

Nebyl by lepší třeba název Polévkový krém s brokolicí a řapíkatým celerem? Takhle je to takové - kostrbaté. A řapík není jen ten celerový :-)
Osobně by mě tedy nenapadlo smíchat dvě tak výrazné zeleniny jako je brokolice a řapíkatý celer. Každá ze zelenin má svou specifickou chuť, mám pocit, že se to tluče ;-) A to bílé je co? Vypadá to jako šlehačka ze spraye :-O

1974andrea: ta čárka tam před jeho komentářem Andreo ještě nebyla, ta byla až po komentáři a jak píše Bibinka i špagi, název polévky je takový, jak má být:-K:-*:-*

Já si myslím, že neregi Nadal chtěl říci, že přívlastek tohoto typu se neodděluje čárkou;-)

varilamyskakasicku:Ivi, další dobrá a nová polévečka za 4.BODA a název polévky je zcela bezchybný:yes:

Tématické fráze:
brokolicová polévka s řapíkatým celerem, brokolicový krém s řapíkatým celerem, zeleninový krém s brokolicí, řapíkatý celer recepty, polévka s řapíkatým celerem, brokolicový krém s celerem, brokolicový krém se zeleninou, brokolicova polevka rapikaty celer, lze zahušťovat hraškou?, brokolico-celerový krém, zakladni recept rapikaty celer, vařit brokolici s řapíkatám celerem, hraska z penny, varilamyskakasicku.cz

Suroviny:
celer řapíkatý, brokolice, hraška, sůl, pepř, koření kari, zázvor, libeček, petrželka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu