Kapr na Budvaru

kristy12 Kuchařka: kristy12

6 porcí Ryby 5 názorů

Suroviny

kapr
anglická slanina
cibule
sůl
1 lžíce másla
Budějovický Budvar (pivo)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, zbavíme ho ploutví a hlavy a naporcujeme ho.

  2. Do menšího pekáčku dáme nakrájenou slaninu (nešetříme), na to vrstvu na kolečka nakrájené cibule a pak vložíme porce osoleného kapra.

  3. Opět přisypeme cibuli a slaninu.

  4. Přidáme lžíci másla a vše zalijeme pivem.

  5. Dusíme odkryté v troubě, až pivo vydusí do hustší omáčky.

  6. Během dušení poléváme pivem z pekáčku. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapr na Budvaru

Tématické fráze: kapr recepty kapr na zelenině a pivě budějovický kapr plzensky kapr recept recepty budějovický kapr tymián citronový plzeň recepty kapr seznem receptů

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít