Selský bramborový salát s "vůní" Loštic

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: cca 30 minut + 30 minut uležení PT1H00M PT0H30M PT0H30M 4 porce Saláty 18 názorů

511

Suroviny

1 kg salátových brambor
svazek pažitky nebo cibulové natě ( nebo obé )
1-2 červené papriky
5 nakládaných okurek
200 g olomouckých syrečků
5 lžic červeného vinného octa
2 lžičky moučkového cukru
1 lžička zeleninového vývaru ( gelové konzistence )
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby
hrubě mletý pepř ( přiměřeně )
1 lžička drceného kmínu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Okurky taky nakrájíme na kolečka, tvarůžky na hranolky. Všechno spolu v míse promícháme.

  2. Ocet naředíme 50 ml horké vody, rozpustíme v něm cukr a instantní vývar. Přidáme hořčici, olej, kmín a prošleháme. Podle své chuti opepříme a osolíme. S tou solí opatrně, tvarůžky jsou slané.

  3. Zálivkou přelijeme salát a opatrně promícháme. Necháme 30 minut odležet.

  4. Doladíme chutě solí a pepřem. Komu se bude salát příliš kyselý, přidá cukr. Na závěr posypeme pažitkou. Podáváme k různě upraveným masům, my měli pečené koleno.

Poznámka

Recept mně přišel emailem z Plzně od kámošky ( díky, Andrej )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selský bramborový salát s "vůní" Loštic

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo