Široké nudle s vepřovým masem

eligie Kuchařka: eligie

Doba přípravy: půl hodiny 4 porce Těstoviny 1 názor

Suroviny

250 g širokých nudlí
3 kávové lžičky soli
1,5 l vody
olivový olej
1/2 kg vepřového masa (krkovička nebo kýta)
slunečnicový olej
2 velké cibule
voda nebo vývar
500 g rajčatového protlaku
sůl
pepř
bazalka
asi 1/2 paličky českého česneku (záleží na síle)
strouhaný sýr (dle chuti a možností Parmezán, Gouda nebo Eidam)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na všechny těstoviny používám univerzální postup – cca 5-7 minut vařit a pak cca 10-15 minut nechat stát. Slít, dát do misky, přidat olivový olej a promíchat.

  2. Na velké pánvi a oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovata. Maso nakrájíme na kousky a přejedeme kolébkou. Mám jenom na zeleninu, ta to spíš požvýká, ale vznikne tak směska – ani mleté, ani krájené, různé, ale přiměřené velikosti.

  3. Maso přihodíme k cibuli, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, podlijeme a necháme dusit téměř do měkka.

  4. Pak přidáme rajčatový protlak, nakrájený česnek a bazalku (tentokrát kolébka funguje perfektně). Když není čerstvá bazalka, lze i sušená. Ještě 5-8 minut podusíme, pak vmícháme těstoviny. Na talíři posypeme sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Široké nudle s vepřovým masem

Tématické fráze: široké nudle s masem nudle s veprovym masem siroke nudle recepty široké nudle recept vepřové maso recepty těstoviny s vepřovým masem recept široké nudle těstoviny s vepřovým masem čínské nudle s vepřovým masem recepty z vepřového masa nudle s masem široké nudle s mletým masem nudle s vepřovým masem recept zapečené čínské nudle s vepřovou směsí těstoviny s vepřovým masem recepty široké nudle s kuřecím masem těstoviny s vepřovým masem a parmazánem nudle s vepřovým testoviny s veprovym nudle s veprovym a zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo