Dušené okurky s liškami a křemenáči

Suroviny

Větší okurky salátovky
lišky
křemenáče
cibule
slanina
smetanový sýr ( já použila bylinkový z Lidlu)
máslo
kopr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurky oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na centimetrové měsíčky. Na másle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme pokrájené houby, chvilku dusíme a pak vložíme i okurky. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

  2. Nakonec vmícháme smetanový sýr, který necháme rozpustit, a nasekaný kopr.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podlít i trochou bílého vína

Komentáře k receptu Dušené okurky s liškami a křemenáči

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Tanicka:Tanicko, já myslím, že si pochutnáte, zkuste a dejte mi pak vědět;-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Zajímavé, neobvyklé. Lišky jsou v mrazáku - dávám bod a ukládám :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Ještě jednou všem děkuji, jsem moc ráda, že se s vámi můžu o recepty podělit:-K:-8

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Andrej,tak to je mi jasny..na Plzensko jsem jezdila v detstvi s maminkou a jsou to nezapomenutelne zazitky :-) Ale ted z Olomouce uz je to mooc daleko :-) Jinak bych na ty houby s tebou sla moc rada,protoze uz taky nemam doma pro ne pochopeni..jist ano,ale sbirat ne:-D;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea:neví,o co přicházejí..chuť a lahodnost hub je nezměnitelná:-K:yes::-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Oskeruska:Ahoj, holky já bych vás tak vzala všechny na ty houby, doma pro to nemají pochopení a já to miluju. Jsem z Plzně a rostou na jih od Plzně.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Andrejko,pises Rebece,at prijede na houby k vam..no ja bych taky prijela-ale at hledam jak hledam,netusim,kde to "U VAS" je ;-)Koukla jsem na tvuj ulovek a tolik kremenacu jsem nevidela za cely svuj dlouhy zivot-na toz naraz:yes::-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Moc děkuji všem za milé a vtipné komentáře a všem přeji také houbařské úspěchy;-):-K:-8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ach jo, moje oblíbené lišky, které miluji, ale nemám. Ale jídlo vypadá fakt dobře:yes:+11

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký receptík,který se mi líbí:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Recept se mi moc líbí:-p, mám uloženo a určitě vyzkouším, až budou hřiby (u nás teprve začínají).
    S těmi salátovými okurkami i vínem tady mám recept http://www.toprecepty.cz/recept/18864-zeleninova-p..., který mě mile chuťově překvapil.
    Věřím, že s houbami bude ještě lepší.
    Super;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Zajímavá kombinace:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kzajímavá určitě i dobré+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    rebeka:Moje rodiče jsem včera tak tím košem navnadila, že dneska taky, déšť nedéšť, vyrazili a mají 2 přepravky na zeleninu. Ani jim to nezávidím, tolik práce s tím:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    spagetka:Já už musela použít lišky z mrazáku, tady u nás moc nerostou. Letos jsem na ně narazila jenom jednou, ale mrkni do fotoalb na můj včerejší úlovek;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kremenaci jak vypadá hřib křemenáč dušené hřiby do mražáku kdy sbirat okurky hřiby dušené křemenáče na víně recept salatovka mrazak recepty z okurky salátovky namalovat okurku co s křemenáči lišky vmrazáku naco je nejlepsi houba křemenáč křemenáč nakládaný nakládané křemenáče naco jsou dobre bazalkove seminka dusene hriby s okurkami lišky do mrazaku naco použít hovězí váleček hřib křemenáč okurký hadovky