Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou

Vyzkoušejte švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a dvojitou polevou – kávovou i karamelovou. Nadýchané těsto z celozrnné a hladké mouky, šťavnaté ovoce a lahodné polevy vytvoří sladkou tečku pro každou příležitost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veronikape veronikape

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20 × 30 cm s vyšším okrajem

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 303 kJ /
6 287 kcal
Bílkoviny83,91 g
Tuky250,94 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 611 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy914,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme těsto. V jedné míse smícháme mokré ingredience. Krok 2: Do druhé mísy prosejeme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Přidáme zbylé suché ingredience a zamícháme. Krok 3: Suché a mokré ingredience smícháme dohromady. Krok 4: Připravíme drobenku. V misce smícháme mouku s cukrem a přidáme studené máslo tak, aby převažovalo nad ostatními ingrediencemi, ale stále se trošku drobilo. Krok 5: Ovoce omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme. Krok 6: Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe rozpůleným ovocem a posypeme drobenkou. Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Krok 8: V průběhu pečení připravíme polevy. Kávu rozpustíme v mléce a dle potřeby přisypáváme cukr, dokud nedosáhneme husté, ale tekuté konzistence. Krok 9: V pánvi nebo hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo a poté přidáme cukr. Jakmile se cukr roztaví, přilijeme mléko a necháme chvíli provařit. Krok 10: Upečený koláč polijeme připravenými polevami a necháme vychladnout, nejlépe i uležet do druhého dne.

Zveřejněno 1. 9. 2013

Poznámka autorky veronikape

Po polití ho můžeme posypat nasekanými oříšky.http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33K4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33K4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
ringlový koláč, rynglový koláč s tvarohem, koláč s ringlemi, rynglový džem, svestkovo tvarohovy kolac, rynglový moučník, karamelovo rumova poleva na drobenkový koláč, rynglový džem recepty, recept na rynglový džem, ringlový koláč s drobenkou, maslova drobenka, rynglový džem recept, ringlovy koláč s tvarohem, ringlový džem, kokosove cukrovi s kavovou polevou, nejlepší rynglový koláč, svestkovo dýňový koláč, švestkový koláč s ri, recept-rynglivy koláč s drobenkou, ringlovy moucnik

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, vejce, cukr, olej, mléko, extrakt vanilkový, kypřící prášek do pečiva, smetana zakysaná, švestky, ringle, mouka, cukr, máslo, káva rozpustná, mléko, cukr moučkový, máslo, cukr, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu