

Segedín
Suroviny
- 4 uzená kuřecí stehna
- 2 cibule
- 1 lžíce kmínu
- 3 lžíce sladké papriky
- 400 ml vody
- 400 g kysaného zelí
- 200 ml smetany ke šlehání
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15-20 minut.
Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segedín
-
Zdravím všechny,
já osobně si myslím,že kdyby jsme všichni měli dělat recepty podle toho jak mají být,tak žádné nové recepty tu nebudou a tyhle stránky by byly zbytečné.Je třeba aby jsme experimentovali s různýmy chuťemi a základ by byl stéjný.Někdy příjdem na super jídlo a to třeba jem omylem a pak už to děláme pořád a pokud to chutná nám samým a těm nejbližším,tak proč se nepochlubit -
Monča: Proč ne segedín s chlebem, tedy myslím "pravý" segedín z vepřového masa? Dost bych se divila, že by Maďaři dělali ke guláši české kynuté knedlíky!
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seged%C3%ADnsk%C3%BD...
-
hrůza hrůz
-
Takhle hnusnou fotku jsem dlouho neviděl. Příště raději bez fota, matlo...
-
Jirina.Babicova: výtvory Jany mi přijdou úplně v pořádku, obzvláště s porovnáním tohoto úchvatného rádoby segedínu :)
-
Jana Remkova: No zrovna vy tomu určitě tak rozumíte :D :D Podívejte se na ty svoje výtvory a pak někoho suďte :D :D
-
tak já nechci být jedovatá, jistě to jídlo bude velmi dobré,ale hrouda zelí v omáčce, s kuřecím masem a chlebem?????
podle fotky se to segedinu pouze dalece podobá, alespon jak ho znám já od rodičů a jak ho dělám. podle mě do segedinu patří vepřové popř. hovězí a houskový knedlík. ale nevadí, jak říkám i tohle může být dobré. jak se říká PROTI GUSTU ......
-
Nejlepší
tohle jídlo doma všichni naprosto zbožňujeme
-
Poslední dobou už se nemotám do ničeho,ale tady se musím zastat Joyss
.Když se kouknete na druhou fotku,zjistíte,že v jídle je všechno,co je napsané v rcp. a to je podle mě nejdůležitější
.A podle oranžového zabarvení i na chlebu,to spíš vidím na špatné osvícení při focení,nic jiné v tom nevidím-toť vše
.
-
koukám na
to ze všech stran, segedín mi to připomíná, foto je sice trochu tmavší, ale nevidím na tom nic závadného
-
-
Jano R, souhlasím s Vámi,vypadá to hrozně
-
Snad se na mne nikdo nebude zlobit, ale tahle fotka má k segedinu fakt daleko