Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 1

1ks

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 887 kJ /
1 407 kcal
Bílkoviny39,50 g
Tuky31,27 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 3,48 g
Sůl4,20 g
Sacharidy232,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Krok 2: Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Krok 3: Přidáme olej a zapracujeme do mouky, až směs začne připomínat strouhanku. Krok 4: Smícháme podmáslí s jedlou sodou. K Krok 5: dyž směs začne bublat, vlijeme ji do mouky a vypracujeme měkké těsto. Těsto nesmíme hníst příliš dlouho, jinak by ztuhlo. Krok 6: Na pomoučeném vále z těsta vytvarujeme placku silou asi 2cm. Na povrchu nožem lehce vyznačíme 4 díly. Krok 7: Bochánek pečeme při nízké teplotě 8-10 minut z každé strany. Nesmíme ho péct příliš rychle, aby se povrch nespálil a střed nezůstal syrový. Krok 8: Upečený necháme trochu vychladnout na mřížce a jíme ještě vlažný.

Zveřejněno 11. 9. 2013

Poznámka autorky DlabemeZdrave

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ječný bochánek (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Mqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

DlabemeZdrave: Na sucho se praží :-D.Určitě vyzkouším i když preferuji žitnou mouku a dám vědět.Bezva recept dávám boda:yes:

Ano, na pánvi ;-) neřekla bych smaží, to si každý představí vrstvu oleje, ve které to plave :D Pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, tak ani není potřeba ta mikrovrstva oleje ;-) Proč se to nařezává netuším, zkoušela jsem pátrat, ale bohužel jsem zjistila jen to, že se to takto u tohoto bochánku dělalo.

Pochopil jsem dobře že se to dělá na pánvi na kamnech tak že se nepeče ale smaží? Proč se to rozřezává na 4 díly? Jinak velmi zajímavé.;-)

Tématické fráze:
ječné placky, ječné bochanky, ječný chléba recept, ječné pečivo, ječné placky recept, dlabemezdrave, bochanek jíme jinak, ječné pečivo recept, žitnou jecny chléb, pečivo ječné, cottage bulky z jecne mouky, špaldove ječné bochánky, jecna mouka recepty, proč se nařezává bochánek, zdravé pšeničné bochánky, ječný placky, jak a co péct z ječné mouky, recepty z ječné mouky, ječné ragů, recepty na ječné placky

Suroviny:
mouka ječná, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, sůl, kypřicí prášek bez fosfátů, olej, podmáslí, soda jedlá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu