Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 3 názory

Suroviny

meloun galia
hrušky
jablka
limetková šťáva
ocet balsamico
chilli paprička
vanilková zmrzlina
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku.

  2. Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.

  3. Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).

  4. Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách.

  5. Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá).

    Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou

Tématické fráze: grilované hrušky se zmrzlinou smažená jablka s balzamikovým krémem grilovaná hruška se zmrzlinou recepty na grilované ovoce grilované hrušky grilované ovoce balsamico redukce pomeranc s citronem