Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 977 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 90 °C.
Krok 2: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme zvenčí i zevnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 3: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 4: V průběhu pečení odebereme z pekáče část vypečeného tuku a smícháme ho s medem. Touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 5: Po 7 hodinách pečení zvýšíme teplotu na 120 °C a kachnu pečeme další 4 hodiny. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme a maso dopečeme na kůrčičku. Celkem pečeme 12 hodin.
Krok 6: Kachnu podáváme s oblíbenými přílohami, třeba se zelím a houskovými knedlíky.
Zveřejněno 5. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (32)
Pridavam zaslouzeny bod
Dlouho pečená kachna je nejlepší
K receptu nejsou žádné komentáře.