Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,88 g |
| Tuky | 75,10 g |
| Vláknina | 39,90 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 61,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut.
Krok 2: Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.
Zveřejněno 14. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlíva s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XzM
Moje poznámka
Hlíva s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XzM
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 32 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 33 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 59 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Tématické fráze:
hlíva s mrkví,
zadělávaná hlíva ústřičná,
hlíva s hráškem a mrkví,
hlíva s s mrkví,
hlíva dušená mrkev,
salát z hlívy a s hráškem,
houby s hráškem a s mrkví,
hliva s porkem a mrkvi,
hlíva ústřičná s mrkví,
hovezi hliva mrkev omacka,
restování hlívy,
restování mrkve
Suroviny:
hlíva ústřičná,
mrkev,
hrášek mražený,
máslo,
sůl,
pepř bílý mletý,
bujón,
smetana zakysaná
Komentáře (6)