Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky jsou hned měkké a pokud je hned nesníte, vydrží dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 27 201 kJ / 6 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,72 g |
Tuky | 71,24 g |
Vláknina | 32,52 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 292,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho.
Pečeme je na vánoce i velikonoce.
Nepotřebují odležet.
Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce.
Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím.
Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím.
Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2014 16:08
23. 12. 2014 20:52
Na to bych dnes už neměla
15. 12. 2014 20:25
15. 12. 2014 20:21
15. 12. 2014 19:20
2. 2. 2014 10:23
15. 12. 2013 20:01
ať jsou spokojeni i vnoučci
14. 12. 2013 19:18
14. 12. 2013 15:32
Potěšilo mně, že jsi také vyzkoušela, ověřila můj recept a jsi spokojená s výsledkem tohle považuji za hlavní a důležité Díky
14. 12. 2013 13:49
11. 12. 2013 22:17
9. 12. 2013 21:48
9. 12. 2013 21:44
9. 12. 2013 21:44
9. 12. 2013 20:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 28 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Jak upéct perník na strouhání. Používá se k posypání, dochucování a zahušťování pokrmů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: šlehačkové pernicky perníčky se šlehačkou jak zabalit perníčky těsto na vykrajovaný perník šlehačlové perníčky recept pernicky šlehané perníčky vykrajované perníky kdy mazat perníčky šlehačkové perníčky recept vykrajovačky z perníku s povidly vánoční perníčky zabalit do mikroténu perníčky šlehačkové perníčky s povidly drobnější cukroví jak zpracovat šlehačku vánoční pernícky slehačkové recept šlehačkové cukroví, koření vykrajovaný perník s povidly hned měkké perníčky se slehackou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, soda jedlá, vejce, smetana, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, skořice mletá, anýz, vejce
Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5o0
29 názorů