Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 022 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,67 g |
Tuky | 77,21 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 872 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Moje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 26 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Tématické fráze:
kanci svickova na smetane,
svíčková z kančího masa,
svíčková z kančí kýty,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
nejlepší recepty na zvěřinu,
svíčková z divočáka,
svíčková z kance s brusinkami,
kančí kýta jako svíčková,
jak naložit zvěřinu,
svíčková z bažanta,
svičkova omačka ze zveřiny,
svíčkova z kančího,
nejlepší recepty ze zvěřiny,
recepty ze zvěřiny,
svíčková z daňka,
recept na kančí svíčkovou,
bažant na svíckovou,
jak naložit kančí maso na svickovou,
recept na svíčkovou ze zvěřiny,
kančí maso svíčková
Suroviny:
kýta kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
špek,
višně,
brusinky,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová,
jalovec,
koření nové koření,
máslo,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka