Dušené kuře po italsku

Drůbeží maso Doba přípravy: 10 + 35 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 10 + 35 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích horních stehen
1 konzerva krájených rajčat
(pokud zvolíte ty s bazalkou, je to OK); hmotnost 400 g, obsah 240 g
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
5 lístků čerstvé bazalky
1 lžička cukru
sůl
pepř
1 hrst zelených fazolek – mražených
100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme lžíci oleje v litinové pánvi a opečeme kuřecí stehna. Nejprve stranu s kůží. Maso i s výpekem dáme stranou. Přidáme olej, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek a dáme mu minutu, aby se osmažil.

  2. Přidáme krájená rajčata a cukr. Promícháme a chvilku povaříme. Vrátíme do pánve maso i se šťávou. Přidáme nasekanou bazalku a zelené mražené fazolky. Přilijeme kuřecí vývar. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 25 - 30 minut.

  3. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/dusene-kure-po-itals...

Komentáře k receptu Dušené kuře po italsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dusene kure kuře po italsku dušené kuře recepty recepty dušené kuře kuřecí dušené kuřecí stehno dušené po italsku kureci stehna po italsku dušené kuřecí maso po italsku kuře dusene dusene kuře recept recept dušené kuře kureci stehno dusene kuřecí stehno po italsku recept na dušené kuře kureci dusene po italsku kuřecí pečená stehna po italsku dušené kuře - recept dušené kuřecí dušeny kuře kuřeci stehna dusene