Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanec se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

29. 12. 2013 14:13

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 641 kJ / 1 109 kcal
Bílkoviny172,74 g
Tuky20,14 g
Vláknina13,34 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy53,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 12. 2013 17:39

spagetka: Já taky divočinu nedávám do marinády.Čerstvou divočinu stáhnu z kuže,očistím odblaním a dám mrazit. Nekupuju divočinu v obchodě. Taková muže být trošku cítit ,už to tady někdo psal.Není totiž zbavena veškerého tuku a ten někdy opravdu cítit je. Hlavně proto někdo nejí zajíce. Na zadních nohách v koleně v kloubu má tukový váček,který maže kloub při běhu a ten je hódně nejedlý a zajíce zkazí.

Dajda Dajda

29. 12. 2013 16:24

Tak tohle báječné jídlo :yes::yes::yes: dělám každé Vánoce, když není kančí, postačí hovězí (nebo ještě lépe srnčí, skvělý je i králík), to pak dávám rybízovou zavařeninu. V každém případě podlévám červeným vínem plné chuti (nešetřím), kančí také silným šípkovým čajem. Přidám i trochu rajského protlaku, když není, tak kečupu. Nedávám perník a maso špikuju. Nemám ráda kynuté houskové knedlíky, právě proto, že sají omáčku (to je nezvyk, doma jsme dělali tuhé práškové), takže příloha můžou být kulaté karlovarské knedlíky nebo maximálně hrnečkové, špecle nebo krokety a v každém případě nesmí chybět brusinky. Právě dnes jsme dojídali, co zbylo z Božího hodu. Takhle odleželé nemá chybu (ať si EU říká, co chce) - vždy vařím přinejmenším 2 dny dopředu, čerstvé chutná jako nepodařená rajská omáčka. Tak zase příští rok o Vánocích! ;-)

Pro spagetku: maso nenakládám.

spagetka spagetka

29. 12. 2013 14:26

Tak tohle je receptík na zvěřinu dle mého gusta ;-);-):-p:-p:yes::yes:. Jinak já teda zvěřinu (hlavně jelení a i kančí nejdřív naložila do zvěřinové marinády,. Ty to děláš rovnou?)
A ještě: šípkajda byla vlastní nebo kupovaná - to ber jen jako zvědavost, nic proti kupované, není špatná ;-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: divočák se šípkovou omáčkou divocak se sipkovou divočák na šípkové omáčce hovězí maso se šípkovou omáčkou hovězí se šípkovou omáčkou kanec na šípkové omáčce divočák s šípkovou omáčkou dančí se šípkovou omáčkou hovězí pečeně se šípkovou omáčkou šípková omáčka recepty sipkova omáčka recept divočák recepty recept na sipkovou omacku bazant se sipkovou omackou šípková omáčka recept recept na kance se šípkovou omáčkou šípková omáčka z divočáka divocina se sipkovou omackou se šipkovou hovězí s sipkovou omáčkou

Suroviny: kýta kančí, cibule, mrkev, petržel, citron, džem šípkový, sůl, pepř, olej, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, koření hřebíček, voda, perník na strouhání, jíška máslová, šťáva citronová, džem šípkový, koření na divočinu, koření do perníku, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2r1v