Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny vdolky

Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený recept. Vdolky sypané solí a mákem jsou dobrůtka, vyzkoušejte je určitě i vy.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min +90 min kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, +90 min kynutí)

19. 1. 2014 18:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 309 kJ / 2 703 kcal
Bílkoviny81,41 g
Tuky92,83 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy377,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarketaK88 MarketaK88

3. 2. 2024 10:10

rihana: zdravím, tu sůl s mákem na syrové a s tím do trouby. Upečené potřít máslem

misamisatm misamisatm

3. 7. 2023 18:16

Mňamka! Jednoduché a moc dobré vdolky.

Anyzek Anyzek

8. 6. 2021 13:57

;-) upečeno. Vypadají a CHUTNAJÍ skvěle :-8 :-8

jan.alois jan.alois

14. 1. 2019 20:35

Když jsem byl malý kluk tak babička je pekla k zelnici nebo gulášové ,vlastně ke všem hustým polévkám. Pekla je v kachlových kamnech a dávala na verandu vychladnout . My kluci počkaly až odejde naházely vdolky za triko a hurá ven. Ale ona dobře věděla proč je tam dává a pak se na oko zlobila že je jíme teplé a budou nás bolet břicha - nebolela .:yes::-D:-K

tomiska

28. 11. 2017 10:37

Včera jsem pekla :-p Luxusni, akorat to chtělo přidat vic mlika. Děkuji za super recept. Určitě budu pect zas

petranovakova petranovakova

20. 1. 2014 09:48

rihana: ano rozehřátým máslem nebo olejem, ale já používám máslo....sůl ani mák se neodrolí:-)

rihana

19. 1. 2014 21:18

Nádherný. Jen bych se chtěla zeptat. Potřít rozehřátým máslem po vyndání z trouby na tu sůl a mák? Neodrolím tu sůl s mákem?

hosta hosta

19. 1. 2014 18:57

:yes: v době bezmasých čtvrtků (dříve narození mi rozumějí:-))) jsme mívali podobné ke gulášové polévce, mně to moc chutnalo;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vdolky ládi hrušky recept na vdolky slané s mákem vdolky recepty ládi hrušky vdolky vdolky s mákem recept vdolky recept vdolky s makem vdolky podle ládi hrušky slané vdolky levné vdolky babiččiny recepty babiččiny recepty vdolky slané babiččiny vdolky slané recept na vdolky babiciny vdolky recept na slané vdolky láďá hruška vdolky recepty levne vdolky vdolky s hruškama

Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí, olej, vejce, cukr, sůl, vejce, máslo, sůl hrubozrnná, mák

TopRecepty.cz

Babiččiny vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vv4