Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkovo - houbová gougere

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Porce: 1 - 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 759 kJ /
659 kcal
Bílkoviny23,99 g
Tuky41,52 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 345 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy46,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto rozpustíme v kastrůlku vodu s máslem, než začne voda vřít, mělo by být máslo rozpuštěné a od doby varu necháme cca půl minuty provařit. Krok 2: Odstavíme a hned vmícháme mouku se solí. Stále mícháme a jakmile se těsto nelepí na stěny a vařečku, odložíme a necháme zchladnout. Krok 3: Na pánvi orestujeme na másle nejprve šunku, vyjmeme a orestujeme houby do vypaření tekutiny. Osolíme, vyjmeme. Krok 4: V pánvi umícháme z 1 PL másla a 1 PL hladké mouky jíšku, zalijeme postupně mlékem nebo vývarem a jakmile je bešamel hladký, přidáme houby, šunku a posekané bylinky. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Do těsta vmícháme hořčici, osolíme a postupně po menších dávkách zašleháváme vejce. Pokud je hmota hladká, lesklá a poměrně drží tvar, je hotovo. Může se stát, pokud jsou vejce velká, že je celá nevmícháte. Krok 6: Nakonec vmícháme hrst nastrouhaného sýru. Krok 7: Do zapékací misky přendáme těsto a od středu ho vytlačíme do stran, na dně by měla zůstat jen slabá vrstvička. Krok 8: Vložíme šunkovou směs, posypeme trochou strouhanky a dáme do trouby, rozpálené na 200°C. Neotvíráme troubu. Krok 9: Po 20 minutách stáhneme teplotu na 180°C a pečeme ještě cca 20 minut do zlatova. Krok 10: Před koncem pečení posypeme sýrem a necháme zapéct.

Zveřejněno 13. 2. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Gougere pochází z Burgundska a je to velice oblíbený pokrm i ve formě malých slaných " koláčků ". Jedná se o sýrové odpalované těsto. Náplně se dávají různé ( kuřecí, zvěřina, mořské plody ...) nebo žádné.

Recept je z knihy Velká mezinárodní kuchařka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje recepty najdete také na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkovo - houbová gougere

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yxw2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkovo - houbová gougere

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yxw2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

gabus:No vidíte a mně to zrovna chutnalo, tak , jak to je. Prostě jemné, chuť hub se šunkou jen doplňuje lehké odpalované těsto. Možné je zkusit s nějakou směsí masa, jak uvádím v poznámce. Já to připravovala prvně podle receptu z knížky, v originálu jsem to nikde nejedla, tak nevím;-) Ale děkuji za zprávu a za názor:-K

zaujal mě tento recept s tím,že nadchnul popis receptu.Tak jsem ho vyzkoušela.Nicméně toto těsto mě neuchvátilo v podáním s houbami.Ale .Kdyby v těstě nebo v houbách bylo něco výrazného -například ostrého,bylo by toto jídlo jistě o stupeň lepší.:-)ale děkuji autorce za tip
:-)

gabriela pondelova 20. 2. 2014 11:55
dobrý recept:-p

Krásně vypadající dobrota:-K:-p:yes:

Andrejko ty jsi ďábel:-D díky za recept,hned v sobotu bude zrealizován,jen dokoupím suroviny..mňam:yes::yes::yes:

:-KKrásný recept:yes::yes:

Máš môj obdiv! :yes: ale ty to vieš.

Je to :yes:-p

To je krása :-p:yes:

Andrejko, ty perlíš:-Knádhera:-p+:yes:

Paráda:-p:yes::yes:

Krásné a určitě moc chutné:yes::yes:

Tématické fráze:
bulgur recepty mezinárodní, babicovy dobroty 13.2.2014 recepty, recept se šunkou

Suroviny:
voda, máslo, mouka polohrubá, vejce, sýr strouhaný, hořčice dijonská, sůl, houby, šunka, čerstvé bylinky, máslo, mouka hladká, mléko, sýr nastrouhaný, strouhanka, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu