Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Smaženice:
kousek másla
100 g uzené šunky (nebo dušené, sušené)
100 g sýru výraznější chuti
2-3 vejce, dle velikosti
sůl je-li třeba
pepř mletý
Dále:
4 silnější řízky z karé
sůl
pepř mletý
hladká mouka na obalení
rozšlehané vejce na obalení
strouhanka na obalení
olej nebo sádlo na osmažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, mícháme téměř do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a šunky, odstavíme, do horké smaženice vmícháme pokrájený sýr (Radamer, uzený, Niva...) a necháme zchladnout.

  2. Řízky prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, až poté (nejlépe přes fólii) opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Do řízků rozdělíme ochucenou smaženici a dlaní rovnoměrně zploštíme. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborem vařeným, šťouchaným či kaší nebo zeleninovým salátem.

  5. Řízky můžeme připravit i z větších plátků naklepané kýty, smaženici dáme do jejich středu, zploštíme a kraje sklepneme paličkou k sobě pro lepší manipulaci při obalování a následné smažení. Samozřejmě můžeme smaženicí naplnit i řízky drůbeží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 250 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo