Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka z domácího kečupu

Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

23. 4. 2014 14:04

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 947 kJ / 1 421 kcal
Bílkoviny13,19 g
Tuky38,10 g
Vláknina6,73 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,67 g
Sacharidy254,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tymián je dost výrazný, takže kdo nemá rád výraznou chuť ať dá jen malou špetičku. Já si jím zdobím i talíř.

Místo jíšky můžeme použít omáčku gravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katka.van

24. 4. 2014 11:07

ano když chci omáčku k masu tak používám toto: http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji :-) teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...

spagetka spagetka

24. 4. 2014 10:31

Jitkas: v těch mých odkazech je jen vinný nebo balzamikový ocet + další přísady,myslím, že i to je vhodná náhražka proti sherry, i když dobré víno by šlo. Určitě ale je lepší si to udělat doma, než použít ony uměle vyráběné, na druhou stranu, já do přečtení receptu ani netušila, že nějaká takováto omáčka, nebo spíš jíška? existuje, proto mě napadlo hledat na netu, jestli se nedá udělat doma.
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?

Jitkas

24. 4. 2014 10:25

Gravy(orig.) se pripravuje z masoveho vypeku(v tomto pripade z vepr. masa), kt. se necha vychladit, sebere se tuk a ten se pouzije na pripravu jisky, do te se prida masovy vypek bez(tuku), rozredi se masovym vyvarem (veprovym) a provari se alespon 15min. Dochucuje se vinem nebo sherry.

To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.

Katka.van

24. 4. 2014 09:45

spagetka: k mému překvapení je to hodně podobné :-) Gravy v instantním provedení: bramborový škrob, sůl, pšeničná mouka, zeleninový olej, hovězí tuk, výtažek se sladového ječmene. Příchutě sůl, mléčný cukr, sojový protein, cobulový olej a plus takové ty látky co k instantnímu patří. Hotovou omáčku jsem ještě nepoužívala ale teď když vím, že na to existuje i recept tak to vyzkouším, moc děkuji za tip :-K

spagetka spagetka

24. 4. 2014 05:35

Já našla na netu 2 recepty na uvaření omáčky gravy, má tak nějak podobné složení?
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/

Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...:-/
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny :yes::yes::yes::yes:

Josifek

24. 4. 2014 02:48

Proč si nedat k rajské vepřové??? Já k ní miluji například vařený jazyk z prasátka, je to super. Co člověk , to jiná chuť.

Eva Marie

23. 4. 2014 23:40

Do rajské dávám kuličky z mletého masa (míchaného)z obchodu.

Katka.van

23. 4. 2014 20:57

To mě vůbec nenapadlo. Já to dělám snad už od té doby co jsem se učila vařit z vepřového :) Když dělám hovězí tak pečené ale nemám na to nervy to jsem dělala snad jen jednou. A například moje babička to umí i z králíka a je to ňamka až na to že k tomu dělá bramborové špalky které se mi k tomu moc nehodí :-p

magdalenka magdalenka

23. 4. 2014 20:01

Tiež som sa pozastavila nad tým...podľa mňa sa do receptu hodí hocijaké mäso.

tejaja tejaja

23. 4. 2014 19:58

lomacka: A prečo nie bravčové? Kde je napísané, že iba hovädzie sa hodí k paradajkovej? Ak robím plnenú papriku, tak takisto sa používa bravčové mäso, akurát mleté. :-)

lomacka lomacka

23. 4. 2014 19:46

rajská a vepřové maso :-O:-?:-?:-?

Katka.van

23. 4. 2014 17:28

Iva: gravy je omáčka k masu. Já používám instantní (granulovanou)Používám ho jako zahušťovadlo pokrmů. Nevím, zda se to dá koupit v ČR, ale granulovaná jíška tmavá může Gravy hravě nahradit akorát z ní neuděáte omáčku.

Iva

23. 4. 2014 15:30

Prosím co je to Gravy ?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zahusteni kecupu omáčka z kečupu rajská omáčka podle ládi hrušky recepty ládi hrušky rajska omacka jak se dělá rajská omáčka rajská omáčka láda hruška domaci rajska rajská omáčka ládi hrušky lada hruska rajska omacka kečup láda hruška rajska podle ladi hrusky senzarecepty.cz recept na rajskou z kečupu recept na rajskou omáčku z kečupu rajská omáčka rajská omáčka s kečupem omačka s kečupu rajska omacka od ladi hrusky vyroba rajske omacky rychla rajska omacka z kecupu

Suroviny: maso vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, vývar masový, cukr, ocet, kečup sladký, mouka, máslo

TopRecepty.cz

Rajská omáčka z domácího kečupu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVZp