Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 805 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,55 g |
Tuky | 36,71 g |
Vláknina | 19,84 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 264 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 382,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zálivka: (tuto zálivku si připravíme minimálně 3 hodiny předem, anebo jeden den dopředu). Vanilkové lusky rozřízneme napůl a nožem seškrábneme semínka. Vodu, cukr a vanilkové lusky se semínky dáme do kastrolu a na sporáku přivedeme k varu.
Krok 2: Když nám sirup přešel varem a cukr se rozpustil stáhneme ho z ohně, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vyndáme vanilkové lusky, přidáme pomerančovou šťávu a citron z kterého jsme okrájeli kůru i s bílou dužninou, nakrájeli ho na plátky a odstranili pecky. Pomocí mixéru rozmixujeme.
Krok 3: Banán oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s lístky bazalky do mixéru. Vše opět rozmixujeme do hladké směsi.
Krok 4: Ovoce: oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho na kousky, které potřeme nebo je ponoříme do citrónové šťávy, aby nám nezhnědlo.
Oloupeme kiwi a nakrájíme je na stejně velké kousky jako jablko. Vypeckované a oloupané meruňky nakrájíme na stejné kousky. Nakonec nakrájíme na kousky očištěné jahody. Krok 5: Nakrájené ovoce přidáme do vychladlé zálivky. Jablko dáme i s citronovou šťávou. Několik hodin necháme odpočinout v lednici. Krok 6: Zmrzlina z jogurtu: smícháme všechny ingredience.
Pokud máme elektrický zmrzlinovač, připravíme zmrzlinu v něm. V opačném případě dáme směs na půl hodiny do mrazáku, promícháme a poté každých 15 minut směs opět promícháme, dokud není dostatečně krémová a tuhá. Krok 7: Ovocný salát podáváme v misce s kopečkem jogurtové zmrzliny a ozdobené lístky bazalky.
Oloupeme kiwi a nakrájíme je na stejně velké kousky jako jablko. Vypeckované a oloupané meruňky nakrájíme na stejné kousky. Nakonec nakrájíme na kousky očištěné jahody. Krok 5: Nakrájené ovoce přidáme do vychladlé zálivky. Jablko dáme i s citronovou šťávou. Několik hodin necháme odpočinout v lednici. Krok 6: Zmrzlina z jogurtu: smícháme všechny ingredience.
Pokud máme elektrický zmrzlinovač, připravíme zmrzlinu v něm. V opačném případě dáme směs na půl hodiny do mrazáku, promícháme a poté každých 15 minut směs opět promícháme, dokud není dostatečně krémová a tuhá. Krok 7: Ovocný salát podáváme v misce s kopečkem jogurtové zmrzliny a ozdobené lístky bazalky.
Zveřejněno 25. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný salát s bazalkovou zálivkou a jogurtovou zmrzlinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w82M
Moje poznámka
Ovocný salát s bazalkovou zálivkou a jogurtovou zmrzlinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w82M
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 15 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 13 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
zálivka na ovocný salát,
zálivka na ovocný salát se smetanou,
zalivka meruňek,
salát s bazalkou sýrem a zálivkou,
jablka se zálivku z jogurtu
Suroviny:
lusk vanilkový,
voda,
cukr,
šťáva pomerančová,
citron,
banán,
bazalka čerstvá,
jablko,
kiwi,
meruňky,
jahody,
šťáva citronová,
jogurt řecký,
cukr moučkový,
smetana
Komentáře (8)