Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na 5-10 cm špalíčky a uvaříme je v osolené vodě cca 5-7 minut do poloměkka. Z vajec, mléka, polohrubé mouky a nastrouhaného sýra vytvoříme těstíčko husté asi jako kapání do polévky.
Krok 2: Každý kousek pórku obalíme v hladké mouce a následně v těstíčku.
Krok 3: Smažíme na mírném ohni dorůžova ze všech stran.
Jako příloha může být vařený brambor, nebo zelenina.
Jako příloha může být vařený brambor, nebo zelenina.
Zveřejněno 13. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórek v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxOq
Moje poznámka
Pórek v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxOq
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 57 minutami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 10 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 12 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
porek recepty,
smažený porek,
obalený porek,
porky v sýrovém těstíčku,
pórek smažený v sýrovém těstíčku,
porek,
smazeny porek recept,
recepty na pórek,
smažený porek v sýrovém těstíčku,
porek obalený,
porek gramaz,
pórek obalovany vtesticku,
polohruba mouka na obaleni,
jak upravi porek
Suroviny:
pórek,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sýr tvrdý,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (13)