Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 509 kJ / 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 4,28 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19,23 g |
| Sůl | 48,00 g |
| Sacharidy | 94,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout.
Krok 2: Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka.
Krok 4: Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat.
Krok 5: Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9WA
Moje poznámka
Houbové pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9WA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečenáče z bedlí,
pečenáče z hřibů,
pecenace z bedel,
jak skladovat bedle,
pecenace z bedly,
houbové řízky v nálevu,
houbový pečenáč,
houbovy nalev,
pecenace z houbovych rizku,
houbovépečenáče,
bedly jako pečenáče,
hriby jako pečenáče,
pecenac,
hobové pečenáče,
houbové řízky jako pečenáče,
hřibové pečenáče,
pecenace z ruzovek,
houové pečenáče,
nalev na houbove řízky,
houbova omacka z bedli
Suroviny:
houba růžovka,
houby praváci,
houba bedla,
houba suchohřiby,
voda,
ocet,
víno bílé,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
semínka hořčičná
Komentáře (5)