Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

casino Kuchař:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 16 názorů

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Přidat další fotografii
54

Suroviny

•200 ml čerstvého mléka
•125 g másla
•20 g kakao
•30 g cukr krupice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2–3 minuty.

  2. Pak přidáme kakao smíchané s cukrem a už jen krátce protočíme, aby se cukr rozpustil.

  3. Po vychlazení v lednici lze smetanu ušlehat běžným způsobem.

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížská šlehačka – lehká (výroba)

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    opravdu skvělá šlehačka :yes:dělávám ji také tak :-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    casino: ach soooo:-*:-* Ano pomylilo ma to maslo, nejako nerozmyslam v sirsich suvislostiach :-8
    Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
    Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    vybusna:
    Rád si tady s každým zalaškuji:-D Nejraději s moderátorkami:-D:-D Ale pro případ, že si opravdu, ale opravdu neděláte srandu se budu opakovat:
    Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre... ;-)
    Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
    Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen :yes:
    Tož tak...:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Také díky za objasnění, už tomu rozumím lépe :-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    casino: aha.....tak preto...vdaka za objasnenie. Mala som trochu pochybnosti, zeby bolo vysvetlenie *lahkosti* v jej nazve ;-). Ja si ale aj tak myslim, ze toto nie je slahacka, ale uz krem. Slahacka je podla mojho nazoru to co popisuje tejaja. Hm...kolko hlav tolko nazorov...naozaj sa nechcem hadat, pretoze sa necitim na to sposobila.

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    zizala: spagetka:
    Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla:-)
    "lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt:-D Naopak "Těžká paříž" je s přidáním ztuženého tuku.

    tejaja:
    Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
    Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV: :yes: máslo mám doma doforoty v mrazáku a mléko taky doma bývá. Byl to pokus, vyšel úspěšně a znovu, když jsou markety otevřené od nevidím do nevidím, jsem ho nemusel použít, na rozdíl od mascarpone z mléka, které jsem musel dělat zrovna na Silvestra...

    alena:
    Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma;-) a vy patrně kupujete i linecké těsto, že?:-D:-D:-D

    vybusna:
    "a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
    Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
    Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pak bych snad raději volila obrat - snadná výroba. Tímto způsobem jsme někdy taky doma dělali šlehačku, když jsme ji zapomněli koupit. Je to téměř klasická pařížská, na plnění a polévání spíše nevhodná (asi jediná výjimka - pařížský dort).

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Výhodu téhle šlehačky bych viděla v tom, že si jí můžu udělat doma i když nemám koupenou šlehačku. Máslo a mléko najdu doma vždy. Za mě :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    spagetka: aha....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusna: casino myslí lehkou na výrobu, ne obsahem surovin ;-);-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?
    Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    alena: Robíme presne tak ako píšeš, nič viac k tomu netreba. len šľahačkovú smotanu a kakao alebo čokoládu.;-)

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    proč tak složitě? stačí vzít šlehačku, rozpustit v ní 50 gr hořké čokolády, přivést SKORO k varu, pak nechat 24 hod. v lednici a je to úžasná pařížská šlehačka. nebo jí prostě koupit už hotovou. u vás nevidím žádné vylepšení nebo skvělý nápad.:-//

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    casino: pytam sa preto, ze do tohto kremu davate aj maslo....Ja do parizskej slahacky maslo nedavam , tak som bola ozaj tak trochu zmatena ;-)
    Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    vybusna:
    Nevím, nezkoušel jsem, ale mám vážné pochybnosti, že by to tato šlehačka (a nic jiného než klasická pařížská šlehačka ze smetany to není) "ustála":-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo