Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort zdobený krémem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2015 12:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vzhledem k tomu, že když sem dám recept, je to všem nepochopitelné, tak jsem se rozhodla dort přesunout do zdobení, pekařky které sem chodí pro inspiraci to ocení..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tessi

18. 1. 2015 11:18

zizala:
Chjo.... ale Vendy jasně psala, že do dortu přijde krém z 1 a půl másla a 1/4 litru pudinku! To je naprosto běžná míra na dort o průměru 20-24cm!
Vy vůbec nepočítáte s dalším množstvím na obmazání a zdobení! Ano, je to dost, ale pokud vám záleží na výsledném dojmu toho krému dokola na srovnání hran musí být dost. Pokud si pečete jen pro sebe, obsypete ořechy nebo čokoládou není třeba to řešit, ale tady je to na místě.
A na rovinu, představit si krém do takhle velkého dort z necelého másla nedokážu...
Všechny základní recepty na krém ať už z moučné kaše, pudinku nebo i vařených vajec vyjdou v poměru 1 a 1/2 másla na 1/4l a určitě si nepřipadáte, že jíte máslo...

zizala zizala (moderátorka)

18. 1. 2015 11:07

Dajda: No, asi pekla, ale zdobí takhle "bohatě".

Dort je zdobený moc hezky na povrchu:yes:, ale tolik krému, to bych nejedla a asi málokdo, pokud to není někdo, kdo dokáže ukusovat z kostky másla :-((. To sníte dvě lžičky a máte dost, natož jeden dílek. Takže hezké na pohled, ale k jídu to není, což je škoda při cenách surovin.

chocolate chocolate

18. 1. 2015 11:02

Dajda:Podivala bych se k Tessi do fotogalerie, nadhernych dortu tam ma nekolik;-).

Tessi

18. 1. 2015 10:59

Dajda: Fakt? :-8

Dajda Dajda

18. 1. 2015 10:36

Tessi: Děčata, Vy jste snad v životě dort nepekla a nezdobila! :-D

Tessi

18. 1. 2015 10:29

Vendy, nádherné čisté krémové zdobení!
A v klidu, krémový dort, který je tak precizně obmazaný se zarovnanýma hranama si se 3mi másly dokážu klidně představit!
Nesnáším dorty s 3mm krému, domazávanýma marmeládou.. ;-)

Vendy

18. 1. 2015 09:23

Dort jsem přesunula do zdobení, bez receptu, aby náhodou začínající pekařky nemohli podle receptu péct :-)nebaví mě se dohadovat, pokud dort z boku oplácáte ořechama, tak toho krému není potřeba tolik, to je jasný. Do samotného dortu přisla polovina, tudíž jeden a půl másla, ostatní zdobení a samozřejmě krém ještě zbude, chválit nemusíte pokud to tak necítíte.
Díky Františko, jsem poučena na dost dlouho dopředu.

Dajda Dajda

18. 1. 2015 08:26

Vendy: Vendy, já jsem Vás pochválila :yes: a zároveň jsem napsala, co si myslím, že dobré není :no: a nebyla jsem sama. Tady přece nejde o to, že jste něco zapomněla. Tady jde o to, že tenhle recept je dost nesmyslný, to Vám řekne každý, kdo dorty peče. Tak se nezlobte, že Vám jednou kromě obdivných vzdychání někdo upřímně napsal, že takhle se dorty nedělají. Dala jste sem recept a my jsme Vám řekli, co si o něm myslíme. Nebo to se nesmí, musí se jen chválit jako za nedávných časů:-?
P.S. Kdybyste alespoň napsala, že takhle pečete dorty ve větším množství, jednotlivé pláty + haldu krému na několik dortů najednou, tak bychom Vám to spíš věřili.;-)

mariana.

18. 1. 2015 08:24

Dajda:Souhlasím s tebou a to naprosto. Nechci rýpat, ale přijde mi ta halda másla odporná :no:

Frantiska Frantiska

17. 1. 2015 23:36

Vendy davej dort jen do zdobeni, tam nemusíš mit postup a ingredience. A vyhnes se takovym komentarum. Dort je nadherne nazdobeny.

Vendy

17. 1. 2015 23:11

Ale já Vás přece nenutím dávat do Vašich dortů tři másla, ani Vás nenutím můj dort jíst,foto spíš sloužilo pro inspiraci, jsem poučena do budoucna..a to že někdo něco zapomene napsat ocenit kritikou dokáže KAŽDÝ..

Dajda Dajda

17. 1. 2015 22:58

Vendy: Milá Vendy, z jednoho másla je dort promazaný ažaž! Upekla jsem ve svém životě už hodně dortů a dovedu si představit, jak vysoké jsou při daném množství surovin jednotlivé vrstvy krému a piškotu. Je to pak spíše dort z krému a je s podivem, jak drží krásně tvar, ale možná ano, když v krému není cukr. Ale jak píšete, když někomu ta halda nesladkého másla s pudinkem chutná .... :-S Začínajícím pekařkám bych však doporučila, aby se raději tímto receptem neřídili s výjimkou té krásné vnější úpravy.

Vendy

17. 1. 2015 19:14

květiny: vysvětleno v surovinách, chce to si přečíst..pokud Vám chutnají dorty s jedním máslem nic proti tomu nemám. Klidně si dělejte dorty z jednoho másla, podle mě to ale musí být málo promazané.Dělám dorty nejen pro sebe i když hlavně pro potěšení chuťových buněk. A mohu se zeptat uživatele/ky danami do čeho jiného by dort dal/a, pokud by ho měla někomu přinést např. na oslavu? nepřijde mi vhodné dort hodit do krabice od kuřat. Kypřící prášek jsem opravila, tady v tom byla chyba.

Oskeruska

17. 1. 2015 17:00

Nepecu dorty,za zivot jsem upekla asi tri,takze nebudu soudit nozstvi surovin...ale muzu soudit vzhled: a ten je NADHERNY:-K:-K:-K az se mi z nej taji dech :-8...a chtela bych ho:-!:-K klidne i se tremi kostkami masla:-D

danami

17. 1. 2015 16:18

Opravdu pěkně nazdobené, jen ta papírová krabice se k tomu příliš nehodí, že by koupený a jen nafocený?? Uvedené suroviny by tomu odpovídaly, množství na krém je nesmyslné, puding z litru a 3 másla :-(:no: leda tak na 3 celé dorty a ještě s rezervou :-D:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zdobení dortů máslovým krémem srdce dort zdobený krémem jak ozdobit dort kremem krémové dorty zdobení zdobení dortů pro děti zdobení krémem dorty s krémem krém na dort z hery zdobení dortů inspirace svatební dorty našich babiček krem na ozdobu dortu dort s krémem inspirace na zdobení dortů krém na zdobení zdobeni dortu kolik krému na dort jak zdobit dort kremem bílý krém na zdobení dortů zdobený dort dort zdobený

Suroviny:

TopRecepty.cz

Dort zdobený krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzD8