Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úsporná žemlovka bez mléka

Výbornou a šťavnatou žemlovku připravíte i bez mléka. Ideální varianta pro všechny, kteří se vyhýbají laktóze. Na vymazání formy použijte rostlinný tuk. Jakmile v kuchyni zavoní pečená jablka a skořice, přilákají ke stolu celou rodinu.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanci

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 686 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny27,90 g
Tuky8,27 g
Vláknina26,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,52 g
Sacharidy220,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na tenké plátky jako na jednohubky. Krok 2: Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud jsou jablka pěkná, můžeme je nastrouhat i se slupkou. Jinak oloupeme. Krok 3: Formu i boky formy vymažeme tukem. Krok 4: Na dno a boky formy rozmístíme plátky rohlíků. Na ně dáme polovinu strouhaných jablek. Posypeme cukrem dle sladkosti jablek a mletou skořicí. Krok 5: Dáme další vrstvu rohlíků. Na ně dáme zbytek jablek a opět posypeme skořicí a cukrem. Nakonec dáme zbytek rohlíků na povrch. Rozmístíme plátky rostlinného margarínu. Krok 6: Dáme zapéct do vyhřáté horkovzdušné trouby na 180 °C asi na 30-40 minut, záleží na troubě. Povrch by měl být nahnědlý a křupavý.

TIP: Jak vařit bez mléka

Zveřejněno 21. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úsporná žemlovka bez mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrmr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úsporná žemlovka bez mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qrmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak jsem dodala fotky, snad to někoho navnadí. Byla to ňamka.:-p:-)

Hani, s foteckou bys tu mela spousty bodiku (v dnesni dobe se lide radeji koukaji nezli ctou:-D). Ja si to precetla i s komentari, zrejme jablicka pusti hodne vlahy. Uz se tesim, az ji podle Tebe rodince udelam!:-8
..+bodik:-)..

Do mléka dávám vajíčka, ale tady do této nedávám ani ty vajíčka,ale čím jsou jablíčka šťavnatější tím lépe. Zkuste fakt je to dobré i bez mléka a vajíček.:-p:-p

V poho já se jen ptám :-) též namáčím v mléce, ale mám v něm rozmíchané vajíčko

Vendy: Rohlíky sice máčím v lehce oslazeném mléce, ale vajíčka jsem nikdy nedávala (s výjimkou tvarohové náplně).:-))

Bez mléka chápu, ale i bez vajec:-?

Tématické fráze:
žemlovka bez mléka, žemlovka bez vajec, nejlepší žemlovka, zemlovka bez vajíček, zemlbaba bez mléka a vajec, žemlovka bez vajec a mleka, vegan žemlovka, žemlovka s jablky bez mléka, žemlovka bez mléka a vajec, zemlovka bez mlieka, žemlovka bez z mléka, nejlepší žemlovka s tvarohem bez vajec, žemlovka vegan, zemlovka bez mleka recept, recept na žemlovku bez mléka a vajec, žemloka bez mléka recept, žemlovka bez vajčka, úsporná kuchařka pro chudé, žemlovka bez vajíčka, žemlovka bezvejce

Suroviny:
rohlík, jablko, cukr krystal, skořice mletá, margarín, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu