Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 140,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny ostatní surovimy a vymísime přijemně vláčné těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. (Pokud pospícháte, dá se tento krok vynechat.)
Krok 2: Bude třeba vyválet placky. Můžeme buď vyválet velký plát těsta a z něj třeba kolem položeného talíře vykrojit kruh – s hezky pravidelnými okraji. Nebo je možné těsto rozdělit na 6 dílů a z každého pak placku vyválet. Měly by být asi 2 mm tenké.
Krok 3: Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, placky ještě před smažením propícháme vidličkou a přeneseme na horkou pánev. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany, až se na placce objevují tmavá očka.
Krok 4: Usmažené placky stohujeme natalíři, zakryté čistou utěrkou – do naplnění změknou a nelámou se.
Krok 5: Naplnit je možné podle chuti. Měli jsme je s kozím sýrem, rukolou a plátky rajčat – plní se jen na polovinu placky, druhá se přes ni přehne – takto naplněnou placku je dobré trochu osmažit opět na suché pánvi dokřupava.
Krok 6: Můžeme podávat plněné, přehnuté napůl….nebo naplnit a srolovat jako palačinku….nebo náplň rozprostřít po celé ploše piadiny, druhou, prázdnou placku přiklopit a takto upravené je rozřezat na klínky (čtvrtky). Ať je konečná úprava kterákoliv, s libovolnou náplní, pořád je piadina výborným a rychlým občerstvením.
Zveřejněno 13. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Moje poznámka
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
Nejnovější recepty
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 2 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 4 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 21 hodinami
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Melounový salát
Přidáno 8. 8. 2025 17:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
JitkaSubertova před 3 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Lefinecka před 7 minutami
Losos s koprovým přelivem
Beruna před 20 minutami
Mátový "Mojito" sirup
76alena před 36 minutami
Segedínsky guláš II.
malami před 57 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem
pesmax před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
Evonazvona před 1 hodinou
Buchtičky s vanilkovým krémem
Bedrunka17 před 2 hodinami
Domácí lečo
Jirkan72 před 17 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
vanilj před 17 hodinami
Tématické fráze:
piadina naplně,
piadine napln,
piadiny placky,
příprava piadiny,
jak pripravit placky piadina,
nataliri.cz,
testo na piadine
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
voda,
cukr,
med,
sůl,
sádlo,
prášek do pečiva
Komentáře (19)
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...