Květákový quiche

alokinka Kuchařka: alokinka

Doba přípravy: 1 hodina Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

menší květák (rozebraný na malé růžičky)
1 chlazené listové těsto
1 zakysaná smetana
2 hrsti čerstvého baby špenátu
100 g cherry rajčátek
150 g tvrdého sýru (Ementál, Gruyere, Čedar, Gouda...)
1–2 lžičky Dijonské hořčice
3 vejce
1 hrst čerstvého oregana
muškátový oříšek
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen špetka – je velmi aromatický!) a nasekanými lístky oregana.

  2. Květákové růžičky předvařte v osolené vodě asi 2–3 minuty, aby zůstal "al dente". Jakmile květák slijete přes cedník, prolijte ho velmi studenou vodou, díky tomu zůstanou růžičky bělostné a pevné na skus.

  3. Listové těsto vyválejte natenko na velikost koláčové formy. Formu vyložte připraveným těstem a pravidelně na něj rozložte růžičky květáku. Mezi květák rozdělte špenátové listy a na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Celý quiche poté zalejte připraveným krémem a zasypte nastrouhaným sýrem.

  4. Připravený quiche dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 30–40 minut. Podávejte ho ještě teplý, ale skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový quiche

Tématické fráze: květákový kiš quiche s kvetakem recept na quiche s květakem kvetakovy qiche květákový quitche květákovy krémem květákové quieche celozrnný quiche s květákem květákková náplň do quiche kevetakovy kis kiš květakovy quiche s květákem recept recept na kis s kvetakem a spenatem květákový quische kvetakovy guiche

Zapomněl/a jsem heslo