Červené čočkové kari se špenátem

petram Kuchařka:

Luštěniny 8 názorů

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
54

Suroviny

200 g červené čočky
200 g mraženého listového špenátu
100 ml kokosového mléka
červená kari pasta
sůl
rýže
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou tak, aby sahala nad čočku, vmícháme kari pastu a dáme vařit. Za občasného zamíchání vaříme 15 minut.

  2. Poté vmícháme listový špenát a kokosové mléko, osolíme a společně ještě 3-5 minut provaříme. Podle potřeby doléváme horkou vodu tak, abychom získali řídkou kaši, případně až čočku v omáčce.

  3. Můžeme dochutit ještě další kari pastou, mléko i špenát pálivost sníží. Podáváme s rýží.

Poznámka

Množství kari pasty záleží na naší chuti a na použité značce. Např. kelímky kupované v Lidlu jsou poměrně slabé a pasty je potřeba použít několik lžiček, zatímco kvalitních past z thajských obchodů stačí použít velmi málo.

Inspirace: http://naturallyella.com/2014/10/01/quick-red-lent....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červené čočkové kari se špenátem

  • MajaV MajaV

    jarda Kadic::yes::-D:-D
    Zajímavý recept, ale taky bych podle názvu hledala něco červeného;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    klukodvody: mě to připomnělo vtip“Co je to na tom stromě?“ To jsou modré blůmy.“ A proč jsou červené?“ Protože jsou ještě zelené!“......Jinak dávám bod;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    klukodvody: Červenou zde nemyslím výjimečně čočku, ale kari pastu. Obvykle jsou k dostání tři druhy - červená, žlutá a zelená a každá chutná trochu jinak. Já mám nejraději kombinaci červené pasty s kokosovým mlékem a špenátem.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Ale to nebylo ve zlém .Jen bych to asi jinak nazval .Červenou čočku dělám a mám ji rád a je opravdu rychle hotová a v kombinaci se špenátem super .Promiňte ,ale asi bych to nazval kari z červené čočky se špenátem a neměl bych hloupou otázku .:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ... a čočka je červená, preto červené...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    klukodvody: jednak je velmi brzy uvařená bez namáčení (asi za 15 minut) a také pro svůj obsah látek a je to jediná luštěnina, která nenadýmá, je vhodná pro diabetiky, působí i proti zácpě. Recept :-p:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Smím se zeptat proč červené?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera:-O:-O:-O

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo