

Vepřové plátky II.
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 1 cibule (větší)
- 4 kyselé okurky
- 2 vejce (natvrdo)
- 100 g točeného salámu (nebo měkkého)
- masox
- hořčice
- podravka
- pepř
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou.
Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené.
Přidáme masox a necháme 45 minut dusit.
Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice.
Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky II.
-
Nedávno jsem dělala toto jídlo k večeři a bylo to vynikající
.Dělám stejně jako Merylas
,jen do základu (k dušení) přidávám trošku hořčice
.Tentokrát jsem k uzenině přidala i kousek paprikové pikantní klobásy - pro barvu i chuť.Jako přílohu jsme měli rýži a houskové knedlíky
.Boďka č.5 letí.
-
Merylas, jak vidím tu šťávu, hned bych si dala
-
Dělám trošku jiným postupem, kdy osmahnu na troše oleje se slaninou cubuli do světle růžova, na tom krátce opeču z obou stran maso, ale nespálit cibuli, přidám vodu a dusím, pak zahustím a nechám zvolna vařit, procedím. Na lžicce oleje si osmahnu nakrájenou uzeninu, pak přidám trochu cibule, pak okurky a po krátkém orestování jde přidat i trošku hořčice a dám do šťávy ještě chvíli povařit společně s masem. Vejce dávám úplně nakonec. Říkáme tomu ptáček naruby, i když ten pravý je v hovězího masa. Recept je