Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky II.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Přidat do oblíbených toprecepty.cz toprecepty.cz Přečíst komentáře 3

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 759 kJ /
420 kcal
Bílkoviny27,34 g
Tuky30,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,42 g
Sacharidy8,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou. Krok 2: Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Krok 3: V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené. Krok 4: Přidáme masox a necháme 45 minut dusit. Krok 5: Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice. Krok 6: Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.

Zveřejněno 17. 2. 2008 15:31

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwr

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwr

Komentáře (3)

Nedávno jsem dělala toto jídlo k večeři a bylo to vynikající:-p.Dělám stejně jako Merylas:-),jen do základu (k dušení) přidávám trošku hořčice;-).Tentokrát jsem k uzenině přidala i kousek paprikové pikantní klobásy - pro barvu i chuť.Jako přílohu jsme měli rýži a houskové knedlíky:-p.Boďka č.5 letí.

Merylas, jak vidím tu šťávu, hned bych si dala:-p:yes:

Dělám trošku jiným postupem, kdy osmahnu na troše oleje se slaninou cubuli do světle růžova, na tom krátce opeču z obou stran maso, ale nespálit cibuli, přidám vodu a dusím, pak zahustím a nechám zvolna vařit, procedím. Na lžicce oleje si osmahnu nakrájenou uzeninu, pak přidám trochu cibule, pak okurky a po krátkém orestování jde přidat i trošku hořčice a dám do šťávy ještě chvíli povařit společně s masem. Vejce dávám úplně nakonec. Říkáme tomu ptáček naruby, i když ten pravý je v hovězího masa. Recept je :yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky, vepřové plátky recepty, sos k vepřovému masu, sos na veprove maso, sos na maso, vepřové plátky recept, sos k masu, veprovy sos, jak udělat sos k masu, sos k rýži, vepřový plátek recept, recepty vepřové plátky, recept na vepřové plátky, recept vepřové plátky, vepřové plátky maso recepty, vepřový maso na plátky recept, recept na sos k masu, recepty z vepřových plátků, sos pod maso, španělský ptáček naruby

Suroviny:
maso vepřové, cibule, okurky sterilované, vejce, salám točený, masox, hořčice, podravka, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu