Vepřové plátky II.

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 3 názory

58

Suroviny

4 plátky vepřového masa
1 cibule (větší)
4 kyselé okurky
2 vejce (natvrdo)
100 g točeného salámu (nebo měkkého)
masox
hořčice
podravka
pepř
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou.

  2. Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo.

  3. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené.

  4. Přidáme masox a necháme 45 minut dusit.

  5. Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice.

  6. Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky II.

  • mirca75 mirca75

    Nedávno jsem dělala toto jídlo k večeři a bylo to vynikající:-p.Dělám stejně jako Merylas:-),jen do základu (k dušení) přidávám trošku hořčice;-).Tentokrát jsem k uzenině přidala i kousek paprikové pikantní klobásy - pro barvu i chuť.Jako přílohu jsme měli rýži a houskové knedlíky:-p.Boďka č.5 letí.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas, jak vidím tu šťávu, hned bych si dala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dělám trošku jiným postupem, kdy osmahnu na troše oleje se slaninou cubuli do světle růžova, na tom krátce opeču z obou stran maso, ale nespálit cibuli, přidám vodu a dusím, pak zahustím a nechám zvolna vařit, procedím. Na lžicce oleje si osmahnu nakrájenou uzeninu, pak přidám trochu cibule, pak okurky a po krátkém orestování jde přidat i trošku hořčice a dám do šťávy ještě chvíli povařit společně s masem. Vejce dávám úplně nakonec. Říkáme tomu ptáček naruby, i když ten pravý je v hovězího masa. Recept je :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo