Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 371,43 g |
| Tuky | 4 188,96 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 15,59 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,26 g |
| Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce.
Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká.
Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu.
Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.
Zveřejněno 22. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Moje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 5 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 8 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 2 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 2 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 3 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 3 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 4 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr recept,
játrový sýr,
domaci jatrovy syr,
játrový sýr domácí výroba,
forma na jatrovy syr,
vyroba játrového sýra,
recept na játrový sýr,
jatrovy syr recepty,
zapomenuté receptury masných výrobků,
výroba játrového sýru,
játrový sýr výroba,
játrový sýr pastika recept,
játrový sýr - domácí výroba,
recept jatrovy syr ve slanine,
nejlepší jatrovy sýr,
játrový sýr cena,
recept játrový sýr,
játrový sýr recept na jeho výrobu,
forma na játrovy sýra,
recept jatrovy sýr do formy
Suroviny:
játra vepřová,
maso,
sádlo,
vejce,
mouka,
pepř bílý,
koření hřebíček,
kardamom,
vývar masový,
sůl,
slanina
Komentáře (4)