Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 371,43 g |
Tuky | 4 188,96 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 15,59 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,26 g |
Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce.
Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká.
Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu.
Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.
Zveřejněno 22. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Moje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr recept,
játrový sýr,
domaci jatrovy syr,
játrový sýr domácí výroba,
forma na jatrovy syr,
vyroba játrového sýra,
recept na játrový sýr,
jatrovy syr recepty,
zapomenuté receptury masných výrobků,
výroba játrového sýru,
játrový sýr výroba,
játrový sýr pastika recept,
játrový sýr - domácí výroba,
recept jatrovy syr ve slanine,
nejlepší jatrovy sýr,
játrový sýr cena,
recept játrový sýr,
játrový sýr recept na jeho výrobu,
forma na játrovy sýra,
recept jatrovy sýr do formy
Suroviny:
játra vepřová,
maso,
sádlo,
vejce,
mouka,
pepř bílý,
koření hřebíček,
kardamom,
vývar masový,
sůl,
slanina
Komentáře (4)