Buřtgulášek z točeňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,72 g |
Tuky | 53,42 g |
Vláknina | 22,34 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 103,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2015 19:30
Jana Pá: Je to přesně tak jak jsem psala v tom prvním příspěvku. "Je to na každém" . :) Já bych si buřtguláš s 2 kávovými lžičkami papriky nedala, stejně tak jako by si třeba někdo nedal buřtguláš kde je hodně papriky, tak jak dělám já. Samozřejmě každý dělá ten svůj nej. :)
20. 11. 2015 17:38
Petra:
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že
20. 11. 2015 15:40
Jana Pá: O to tady přece nejde.... Mrkněte na můj první příspěvek ale jestli chcete můj recept, tak vám ho dám
20. 11. 2015 15:16
Petra:, Petruško v pohodě, tak šoupni tvůj recept a pochopíme :-jak správně dochutit
20. 11. 2015 13:26
jarda Kadic: mám pořádnou papriku, nebo jsi snad byl u mě doma?
20. 11. 2015 12:24
Petra: kdybys měla POŘÁDNOU červenou papriku,tak bys taky dávala jen 1,5 čajové lžičky Já mám z jižního Slovenska domácí a ta potfora barví jako pes a je silná i na chuť.Ale je pravda ,že ne každý má šanci takovou papriku sehnat,to se pak musí dohánět množstvím.Chápu.
20. 11. 2015 10:55
No, u nás podobné jídlo (soudě podle úvodního obrázku) zoveme frankfurtská polévka
20. 11. 2015 10:20
Anna Kocikova: Je to málo a basta Já dávám klidně celý malý sáček
19. 11. 2015 19:31
Anna Kocikova: Děkuji za bodík a fotky :) s párkem už jsem také dělala a je to taky dobré :) S tou majoránkou ke konci to musím zkusit stejně tak s nastrouhanou bramborou, takže díky za rady
19. 11. 2015 19:27
Přidávám bod a pár fotek
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.
Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.
Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát
31. 10. 2015 11:30
Petra:Děkuji za radu, určitě to s tou majoránkou vyzkouším Jsem začátečník a ráda si nechám poradit :)
30. 10. 2015 22:17
Klejtopajdo, já mám sice ráda hodně papriky, to je prava, ale malá lžička a půl mi přijde extrémně málo...
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)
30. 10. 2015 22:12
Petra: Děkuji za komentář i když negativní :) Na mě je tam papriky až až, ale je to podle mě na každém, já osobně moc papriku nemusím, ale bez ní by to zase nebylo ono :)
30. 10. 2015 13:40
Buřtguláš mám moc ráda, ale tenhle recept se mi výjimečně opravdu nelíbí. Zásadní je, že 1,5 čajové lžičky sladké papriky je hodně málo a majoránka se dává až nakonec.
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... Ale to je na každém.
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... Ale to je na každém.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 19 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 46 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: recept tocenak buřtguláš se se šlehačkou bu?tgul? pouze ze sal?mu naložený salám bramborovy gulas z točenaku buřtguláš ze slovenského salámu šoupni mě ho tam dobrý buřtgulášek točený salám naložený naložený toceny salám točený salám s bramborami recept
Suroviny: brambory, cibule, česnek, salám točený, olej, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, majoránka, voda
Buřtgulášek z točeňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNXE
14 názorů