Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 45 minut 1 bochník Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

285 g hladká mouka
170 g kukuřičná mouka - polenta
350 ml podmáslí - kefír
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte si troubu na 230°C. Smíchejte všechny ingredience dohromady a utvořte kouli. Těsto nehněťte. Kouli přesuňte na pečící plech a vytvořte kříž.

  2. Pečte 45 minut. Chléb před krájením nechejte vychladnout na mřížce.

Poznámka

Tento chléb pochází z dob nedostatku a často se mu nazývá chléb z indické mouky.

Pro reakci sody je nezbytná kyselost, tudíž tekutina musí být kyselá. V příštím receptu vám ukážu, jak si vypěstovat kefírovou houbu z droždí, která vám z mléka bude dělat kefír.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: irsky chleb kukuřičný chléb se i seminky kefír soda chléb chleba kukuřičný italsky kukuricny chleb recepty italský kukuřičný chléb-recept chleba se sodou a kefírem chleba se sodou a kefírem irský chléb bez droždí chléb irský recepty kukuřičná mouka recepty irský toastový chléb irský chléb