Irský sodný chléb tmavý

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 1 hod až 1 hod 30 min Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

285 g celozrnné hrubě mleté mouky
285 g hladké mouky
400 ml podmáslí nebo kefíru
1 vrchovatou lžičku soli
1 vrchovatou lžičku jedlé sody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience odvážíme a vložíme do domácí pekárny na program těsto nebo pizza (takový program který hned hněte).

  2. Necháme pekárnu smíchat ingredience a velice krátkou chvíli těsto hníst, ale jen do té míry, aby drželo pohromadě.

  3. Nechceme aby se vytvořilo příliš lepku a chléb byl tuhý.

  4. Pekárnu vypneme a přeřídíme na program Pečení. Pečeme hodinu až hodinu a půl dle výkonu pekárny. Po dopečení chléb vyklopíme a necháme jej vychladnout na mřížce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Irský sodný chléb tmavý

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: irský chléb irsky chleb v domaci pekarne irský chléb se semínky sodny irsky chlieb irsky chleb z jogurtu irský sodný chléb recepty na domácí tmavý chléb

Zapomněl/a jsem heslo