Smažené játrové knedlíčky

hosta Kuchařka: hosta

Předkrmy 2 názory

Suroviny

25 dkg drůbežích jater
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
špetka prášku do pečiva
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra naškrábeme (umeleme) a promícháme s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme, stejně jako bychom připravovali polévkové knedlíčky. Přidáme trošku prášku do pečiva a zahustíme strouhánkou. Hmota může být méně hustá, než na knedlíčky.

  2. Uděláme kuličky, obalíme ve strouhánce, v ruce rozplácneme na placičky a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Pokud se vám díky řídkosti nedaří, můžete dávat do pánve lžící.

Poznámka

Krůta měla 12 kg, játra veliká, knedlíčky v takovém množství už překážely v mrazáku:D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené játrové knedlíčky

Tématické fráze: játrové knedlíčky recept polévkové játrové knedlíčky ve slanině smažené játrové játrové kuličky játrové knedlíčky smaženky smažené sýrové knedlíčky do polévky smažené kuřecí knedlíčky do polévky jatrovy kuličky smazene jatrova kulicky játrové knedlíčky s cibulkou smažené játrové kuličky knedlíčky z játrového sýra játrové knedlíčky se smaženou cibulkou játrové kuličky smazene