Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Béřovický králík

Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

19. 4. 2009 18:57

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 292 kJ / 1 982 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky203,67 g
Vláknina13,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,53 g
Sacharidy29,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to, aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám - zatím jen naložené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pajatruck pajatruck

5. 10. 2011 13:33

Od Jany jako vzdy super recept.Nemit tve recepty tak nevim co varit.Bodik pripsan,ahoj Paja;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2011 14:51

xjanax: děkuji!!! Opravdu moc děkuji;-)

xjanax

1. 10. 2011 12:48

Všichni tu recept chválí, tak mi to nedalo a dnes jsem vyzkoušela. Od manže jsem měla véélikou pochvalu. Takže pochvalu předávám dál, přídávám bodík. :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 2. 2011 23:04

JKpipule, tak to jsem moc ráda, taky u nás béřovičák vede;-)

JKpipule

3. 2. 2011 22:43

Tak dnes byl na oběd Váš králík, něco úúúúžasného. Nikdy jsme tak králíka nepekli, ale po tomhle se všichni jen olizovali:-p:-p, je opravdu nejlepší, děkuji za recept:-8:-8:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2011 21:15

konicek, ta čertova omáčka není vůbec špatný nápad;-)

konicek

8. 1. 2011 19:51

Dnes jsem vyzkoušela. Opravdu výborný recept, jako přílohu jsem zvolila brambory z papiňáku. Pro větší pikantnost jsem místo kečupu použila čertovskou omáčku. Chutnalo celé (náročné) rodince. Samozřejmě zasílám bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 1. 2011 19:48

Mirko, to mám radost!! Já vždycky říkám, že tohle je nejlepší úprava králíka;-), jednou zkusíš a pak už musíš!!:-D Děkuji za fotky!!;-)

Iriska Iriska

1. 1. 2011 18:18

Jani, dneska byl ušák k obědu. Bylo to sice takové malé nedochůdče, ale chuťově neměl chybu. :yes: Oleje míň než polovinu, ale cibule hodně a 5 opravdu hodně velikých stroužků česneku. Pak jsem všechen výpek i s cibulí a česnekem rozmixovala, zalila půllitrem sladké smetany a udělala omáčku. Měla jsem napřed strach, aby ten česnek moc nepřerážel. Ale ono ne. Omáčku už vůbec nebylo třeba dochucovat. Byla jemná a skvělá. Recept mám už uložený a určitě brzo vyzkouším s kuřetem. Letí velký bod a přidávám fotky, jo?.:yes::yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2010 16:05

rebeka díky moc za fotky a jsem fakt ráda, že chutnalo!!;-)

rebeka rebeka

7. 11. 2010 15:14

na tento receptík jsem měla zálusk už hodně dlouho,ale sehnat domácího ušáka není vůbec jednoduché:-//ale chuť zvitězila a já jsem takto naložila kuřecí čtvrtky:-8bylo to úžasně dobré,voňavé,chutě vyvážené a nepřebíjící se..zkrátka mňamka:yes:měli jsme s rýží..jo a té šťávičky je tolik,kolik vidíte na poslední fotce..vodu jsem nepřidávala vůbec a oleje dala cca 120 ml,vynikající,doporučuji:yes:;-)posílám další bod a foto:-K:-*:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 6. 2010 14:44

mila52 já říkám pořád, že tohle je jedna z nejlepších úprav králíka;-)

mila52

1. 6. 2010 14:34

:-KPekla jsem ho v neděli.Vynikající.Nemá chybu.Jen jsem dala jen 1dcl oleje a uplně to stačilo.Dříve jsme králíci pěstovali,tak jsme měli častěji.Teď jen když se podaří koupit domácí.Udělám zase.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 5. 2010 10:28

Zdenka1 to jsem moc ráda. Já jsem včera dostala výměnou za kuřecí řízky domácího ušáka a už se těším, co s ním vymyslím!!:-D

Zdenka1

22. 5. 2010 23:54

Jani, tak jsem s tvým receptem opět sklízela úspěch. Tentokrát jsem ale místo králíka naložila žebra. Skvělá mňamka.:-p:yes:

1 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recepty z králíka králík recepty nejlepší recept na králíka králík nejlepší recepty na králíka jak nalozit kralika recept na králíka recepty z králíka úprava králíka králík naložený v marinádě králík recept nejlepsi kralik recepty na králíka králík recepty bezkonkurenční úprava králíka - recepty beřkovický králík recept králík recepty na úpravu králíka top recepty králík recepty králík

Suroviny: olej, sůl, kečup sladký, hořčice, pepř, paprika sušená sladká, cibule, česnek, maso králičí

TopRecepty.cz

Béřovický králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6YA