

Jablkový salát s jogurtem
Suroviny
- 5 jablek
- 250 ml jogurtu
- 1 lžička medu
- citronová šťáva
- brusinkový kompot ( nebo kompot z jiného drobného ovoce )
Postup přípravy receptu
Jablka zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Rozložíme ich na tanieriky.
Med rozšľaháme s jogurtom a citrónovou šťavou a prelejeme jablká. Ozdobíme kompótovaným ovocím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkový salát s jogurtem
-
hosta: Veď práve, ľahké a rýchle.
-
tejaja: no je to všechno ale takové nesložité - šup z hrnce na stůl
-
hosta:
Nerob mi to...slintám. A vôbec, Jitka, ty tu s tým jedlom v poslednej dobe veľmi provokuješ.
-
tejaja: Teri, souhlas, víš, proč a kvůli komu jsem to psala
. Jinak já taky preferuju syrový
-
tejaja: noo - stačí v levé ruce jablko, v pravé nůž, před sebou misku a vždy máznout, ukrojit a pomlaskávat
-
hosta: Tak díky za bomba tip.
S Lučinou mi bude chutiť, musím vyskúšať.
-
Moc by mi chutnalo - moje největší rychlá pochoutka je pokrájené jablko, pomazané pomazánkovým máslem nebo lučinou
-
spagetka: Laďka, rozdusené jablká to už by nebol šalát, skôr kompót.
-
No, mi se právě líbí ta syrová jablka.
-
Tyhle směsi dělám teď hodně často, je to lehké, dobře stravitelné a přitom i zasytí
Já samozřejmě musím kvůli lepší mu rozkousání jablka lehce rozdusit, ale to už je jen maličkost.