Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 372 kJ /
2 240 kcal
Bílkoviny57,29 g
Tuky214,12 g
Vláknina11,22 g
Cholesterol 247 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,30 g
Sacharidy18,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme. Krok 2: Žebra vyjmeme, osmahneme slaninu, cibuli a česnek a nakonec přidáme zeleninu a předem namočené houby, já použila opěnky. Krok 3: Promícháme, chvilku podusíme, vložíme zpět žebra, zalijeme vývarem a dáme péct do trouby na 160 °C, zhruba dvě hodiny, dokud maso není měkké. Průběžně maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 30. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WX24

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WX24

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
teleci zebra, teleci zebra recepty, jak péct telecí, recept z telecího žebírka, opeňky recept, telecí žebra recept, jak péct žebírka, recept na teleci zebra

Suroviny:
žebra, sádlo, sůl, pepř, mouka hladká, cibule, česnek, slanina anglická, směs zeleninová mražená, houby sušené, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu