Rebarborový džem s ananasem
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi osvěžující a změklé ořechy uvnitř jsou příjemným překvapením.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 876 kJ / 3 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,24 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 42,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 735,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.
Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 13:56
1. 6. 2015 22:14
24. 5. 2014 11:36
7. 9. 2011 19:23
5. 10. 2010 15:36
5. 10. 2010 15:34
5. 10. 2010 12:57
1. 5. 2009 23:15
1. 5. 2009 09:54
1. 5. 2009 09:23
A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad
Helle letí bodík
Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba, musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá
1. 5. 2009 08:34
1. 5. 2009 07:08
30. 4. 2009 23:01
30. 4. 2009 22:41
30. 4. 2009 21:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Právě bylo uvařeno:
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 35 minutami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 1 hodinou
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 1 hodinou
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 4 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarborová marmeláda nebo džem: Osvěžující dobrota nakyslé chuti výtečně chutná na palačinkách
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Přebytky rebarbory můžete s úspěchem zmrazit nebo sterilovat několika způsoby
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový džem džem z rebarbory rebarbora džem marmeláda z rebarbory ananasová marmeláda ananasová marmeláda recept rebarbora marmeláda rebarborová marmeláda marmeláda z ananasu rebarborový marmeláda jak zamrazit rebarboru zmrazování rebarbory rebarborový džem recept džem s rebarbory zmrazení rebarbory buchta s ananasem zmrazování ořechů ananasová marmelády džem rebarbora reberborovy kolac
Suroviny: rebarbora, cukr želírovací, ananas, ořechy vlašské
Rebarborový džem s ananasem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0BE
19 názorů